Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Od pięciu miesięcy 26-letni Marcin Dobas czeka na swoje prawo jazdy. Chociaż zdał egzamin, nie może odebrać dokumentu z Urzędu Dzielnicy Bielany w Warszawie. Urzędnicy domagają się od niego, by podał im jakiś adres zamieszkania. Ale Marcin nie ma żadnego adresu, bo nigdzie nie jest zameldowany....

24.02.2009    autor: Agata Kowalczyk    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2 | 3     « Poprzednia
Autor Wiadomość
ceratarges

Ilość postów: 4

Wysłany: wtorek, 03.03.2009 04:33
stwierdzenie "głupis jesteś" nie bierz osobiście - ale zastanów się nad sensem Twoich wypowiedzi po od początku do końca nie trzymają się kupy.

Snujesz wizje o tym, że człowiek ucieka przed policją, bankami, wierzycielami, kredytami, alimentami...
A nie zauważasz że ten czlowiek idzie sam do gazety i przedstawia się z imienia i nazwiska... Dla mnie Twoje wypowiedzi to ewidentny objaw braku pomyślunku i logiki.
wolnyobywatel

Ilość postów: 0

Wysłany: niedziela, 17.01.2010 18:59
Zapraszam na swój blog, na którym opisuję swoje przemyślenia dotyczące swobód obywatelskich w Polsce oraz jak zyć 'normalnie' bez adresu zameldowania - wyrabiam dowód osobisty, paszport oraz prawo jazdy - http://wolnyobywatel.pl/
"bezdomna"
Gość
Wysłany: wtorek, 10.01.2012 12:06
Ja też jestem taką "cwaniaczką" bez meldunku, która jeździ i chodzi po polskich drogach. Czy to, że w dobie naszego kryzysu nie dałam sobie rady ze spłatą kredytu i musiałam sprzedać mieszkanie czyni mnie przestępczynią? A może powinnam się od razu powiesić i swojego syna bez meldunku także? A może powinny zostać stworzone getta dla ludzi takich jak ja i mój syn? Bo jesteśmy groźni dla tych "pełnoprawnych" obywateli z meldunkiem? Jesteście bezduszni i bezmyślni. Wy wszyscy, którzy tak się boicie tych "cwaniaczków" bez meldunku, mam nadzieję że kiedyś sami znajdziecie się w podobnej sytuacji...
Barton

Ilość postów: 82
Moje auto:
OPEL Astra
Wysłany: środa, 18.01.2012 23:56
przykłady są nietrafne, gdyż sprawcę wypadku można aresztowac do momentu ...

Aresztować to można na wniosek Prokuratury po zatwierdzeniu prze Sąd.
Sprawcę można co najwyżej zatrzymać. Niestety tylko teoretycznie, bo zatrzymanie to bardzo ostry środek zapobiegawczy, który nie jest stosowany bez odpowiedniego uzasadnienia.

---
www.astra-g-klub.pl
rootecPLEPLE
Gość
Wysłany: piątek, 20.01.2012 16:34
*nabaam* myślenie najwyraźniej nie jest Twoją najsilniejszą stroną, nie mam adresu w dowodzie, jestem osiągalny dla wszystkich urzędów, wierzycieli, stron w konfliktach, ludzi, znajomych, rodziny itd
pożegnaj się w końcu z wymarzonym PRLem ;)
Milka1
Gość
Wysłany: piątek, 27.01.2012 17:48
Dziewczyna przebywa wiele lat w rodzinie zastępczej . Ktoś ją wymeldował bez pytania ze stałego miejsca pobytu. RZ jej nie melduje, bo nie chce mieć problemów. Dziewczyna nie może odebrać prawa jazdy. Zna ktos jakieś rozwiązanie?
das
Gość
Wysłany: środa, 01.02.2012 15:49
Jak czytam te durne wypociny co poniektórych to nóż się w kieszeni otwiera! Obowiązek meldunkowy jest ale faktem jest też że to fikcja. Wiele osób mieszka gdzie indziej niż ma meldunek lub też nie ma meldunku w ogóle i nie czyni to z nich przestępców! Taki stan rzeczy wynika z ułomnego przestarzałego prawa które ma być niedługo zmienione. Kto w wolnym kraju może zabronić mi przenoszenia się z miejsca na miejsce częściej niż raz w roku? Podróżuję i nie osiedlam się na stałe i co? już nie można mnie znaleźć, nie mogę mieć prawka? Do wiadomości tępaków: jest wiele krajów (i to rozwiniętej demokracji powiedzmy NORMALNYCH) gdzie obowiązek meldunkowy ba nawet posiadanie dowodów osobistych NIE JEST KONIECZNE i jakoś sobie radzą i to dobrze.
DOKŁADNIE
Gość
Wysłany: poniedziałek, 06.02.2012 21:48
MOŻNA ZAMELDOWAC SIE NA 7 DNI W TYM CZASIE ZŁOŻYC WNOSEK O PJ . I CO LEPIEJ SIE Z TAKIM ZDERZYĆ CZY Z TAKIM CO NIE MA MELDUNKU?
BARDZO DUŻO LUDZI NIEMA MELDUNKU WKOŃCU 3 MLN POLAKÓW WYJECHAŁO I CZASAMI WPADAJA NA SWIĘTA
Idź do strony: 1 | 2 | 3     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.