Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Zakłady ubezpieczeniowe nie zawsze grają fair. W takich przypadkach nie bójmy się dochodzić swoich praw, często to jest prostsze niż nam się wydaje.

19.04.2010    autor: Piotr Karczmarczyk    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia
Autor Wiadomość
kopering

Ilość postów: 140

Wysłany: środa, 22.09.2010 14:21
Jeśli chodzi o zakres polis komunikacyjnych do po wprowadzeniu wspomnianej opcji ciężko o porównywalne ac na rynku.
sarah

Ilość postów: 138

Wysłany: czwartek, 23.09.2010 20:54
To fakt, w innych firmach nie wygląda to już tak dobrze jak tu
sabrlin

Ilość postów: 102

Wysłany: środa, 06.10.2010 13:44
Nawet w połowie nie wygląda, bo nie ma nawet takich możliwości jak konfiguracja AC i tym samym obniżenia składki.
babetka

Ilość postów: 2

Wysłany: czwartek, 07.10.2010 13:27
dobra, mowicie o tym gdzie najlepiej sie ubezpieczyc, ja tam ze swojego ubezpieczyciela jestem b. zadowolona ale problem mam inny. jakis czas temu maz mial na autostradzie wypadek, zaznaczam ze mieszkamy w niemczech - byl korek, on za...owal, facet za nim sie zagapil i wpakowal w meza z calym rozpedem. Jego auto na zlom, nasze zostalo odholowane. Policja byla, straz pozarna, trzech niezaleznych swiadkow - wina faceta. 4 tyg czekalismy na odpowiedz z jego ubezp. podwazyli ekspertyze naszego rzeczoznawcy, w niemczech auto mozna naprawiac jesli naprawa nie przekracza 130% wartosci auta cd
babetka

Ilość postów: 2

Wysłany: czwartek, 07.10.2010 13:33
z ekspertyzy wyniklo ze sie miescimy. Jego ubezp. (jakies tanie online) stwierdzilo, ze ekspertyza naszego jest nie wazna, powolali swojego i oczywiscie zanizyl wartos auta, podciagnal koszty naprawy - inaczej - auta nie da sie naprawic, trzeba sprzedac. najsmieszniejsze jest to, ze nie my mozemy sprzedac auto tylko oni, mamy, a wlasciwie mielismy volvo v50, znalezli kupca a sami wyplaca tylko roznice, czyli sprawa bedzie ich kosztowala ok. 1000 euro. My na tym najwiecej tracimy, bo za to co dostaniemy nie da sie kupic zadnego porzadnego auta a juz na pewno nie v50. co robic?jak walczyc oswoje
sarah

Wysłany: piątek, 15.10.2010 00:37
Nawet w połowie nie wygląda, bo nie ma nawet takich możliwości jak konfiguracja AC i tym samym obniżenia składki.

Fakt, dzięki tej opcji można sporo zaoszczędzić
sabrlin

Ilość postów: 102

Wysłany: piątek, 15.10.2010 11:29
Babetka spróbuj zapytać eksperta na stronie jakieubezpieczenie.pl tam fachowiec chętnie odpowiada na pytania związane ze skutkami kolizji i w ogóle ubezpieczenia.
kopering

Ilość postów: 140

Wysłany: piątek, 22.10.2010 11:27
Równiez mogę polecic ten portal, szybko odpowiadają i naturalnie bezpłatnie.
sarah

Wysłany: niedziela, 24.10.2010 20:17
To i ja się przyłącze do rekomendacji:) Strona naprawdę warta zerknięcia
tomek
Gość
Wysłany: środa, 28.12.2011 13:15
W wyłudzaniu podwójnego o.c jest ALLIANZ gwarantuję Wam jak będziecie chcieli zerwać z nimi umowę że wypowiedzenie za pokwitowaniem zginie , i nikt nie będzie dochodzil winy ich urzędnika. Omijajcie Allianz. Bałagan , niewykwalifikowany personel, arogancja , specjaliści od kradzieży z waszego portfela. OSTRZEGAM
micia(gość)
Gość
Wysłany: środa, 28.12.2011 23:55
W pełni się zgadzam z Tomkiem.Wręcz w obrzydliwy sposób wyłudza Allianz składkę przy tzw.podwójnym oc.Nie chciałem od nich odchodzić po kupnie ubezpieczonego u nich samochodu, ale nie chcieli uznać mojej 60% zniżki.Przeciągali w rozmowach telefonicznych przez kilka dni sprawę, a gdy się zorientowałem i wypowiedziałem umowę w ostatnim ustawowym dniu telefonicznie(potwierdzili pisemnie otrzymanie telefonicznego wypowiedzenia),zaś pisemnie następnego dnia nie uznali wypowiedzenia.To są oszuści !!!
Antek78

Ilość postów: 10

Wysłany: sobota, 31.12.2011 00:43
Jak świat światem, ubezpieczyciele zawsze chcą się wymigać od płacenia. Nieraz zostaje tylko droga sądowa, jeżeli dochodzi do tego szkoda osobowa a sprawa jest skomplikowana, można skorzystać z usług kancelarii odszkodowawczej, typu EUCO.
Gość
Gość
Wysłany: wtorek, 13.03.2012 23:30
SZCZERZE ODRADZAM DWIE FIRMY ... ALLIANZ I GENERALLI, allianz oszukiwał, że nie dostawał listów przesyłanych przez kuriera, które wysyłał serwis zajmujący się naprawą i jak tylko mogli odwlekali wypłatę pieniędzy. Generalli podobnie, ekstremalnie opóźnia wypłatę pieniędzy, na koniec płaci tylko część pieniędzy z odsetkami, bo podważa kolizję, czego nie zrobił ich rzeczoznawca przy wycenie, nie miał żadnych uwag, na szczęście zdjęcia samochodu i miejsca wypadku potwierdzają, że to był jeden wypadek, ale sprawa najwyraźniej musi trafić do sądu, żeby wypłacili pieniądze. SZCZERZE ODRADZAM ALLIANZ I GENERALLI !!!
Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.