Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Gromadzeniu się ładunków elektrycznych na karoserii auta trudno zaradzić. Wyjściem jest pasek antystatyczny.

05.11.2004    autor: Sebastian Imielski    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
Jacek
Gość
Wysłany: czwartek, 14.04.2005 12:07
Gigantyczna bzdura. Posiadam pasek anty statyczny przy samochodzie i niczego to nie zmieniło,jak kopał tak kopie.
Andrzej
Gość
Wysłany: sobota, 21.05.2005 11:05
Założyłem pasek antystatytczny i jest poprawa, ale jednak dalej lekko lubi se kopnąć.
Behemon
Gość
Wysłany: poniedziałek, 23.05.2005 18:11
Przy każdym wysiadaniu mam pstryczka,pobudza, chyba zrezygnuję z kawy ;-)
Indianin
Gość
Wysłany: piątek, 27.05.2005 20:34
hmmmm a trabanty nie "kopią" >:o)ciekawe czemu >:o)
elmon
Gość
Wysłany: sobota, 11.06.2005 13:09
Jest sprawdzony sposób na " kopanie " należy pamiętać aby po otwarciu drzwi uchwycić ręką np. górną część drzwi i tak trzymając ( ciągły kontakt ciała z karoserią ) postawić nogi na ziemi nastąpi wyrównanie potencjałów i nie wystąpi " kopanie ", " pstryk " czy jak tam zwał to nieprzyjemne uczucie. Szczególnie polecam Paniom, gdyż one to najbardziej przeżywają.
Darkness
Gość
Wysłany: niedziela, 23.04.2006 13:53
hyh pierwszy raz słyszę o tym zjawisku przy samochodach. Nigdy mi sie to nie przydarzyło przy samochodzie (opasek nie mam)
Klient Ponikowskiego
Gość
Wysłany: poniedziałek, 26.06.2006 22:49
Ponikowski stracił ostatnio jak słyszałem uprawnienia rzeczoznawcy(?!), więc wydaje się, że opinie niekoniecznie mogą być miarodajne.
noname
Gość
Wysłany: wtorek, 27.06.2006 20:48
Re: ładunki
Przyczyną „kopania” przez samochód jest najprawdopodobniej rodzaj nadwozia. Właściwie ilość i jakość blach ocynkowanych użytych do produkcji karoserii. Rozmieszczenie i użyty gatunek zapobiegają kumulowaniu (lub nie) ładunków elektrostatycznych. Składnik opon jest rzeczą drugo.. a nawet trzeciorzędną.
Bogo

Ilość postów: 0

Wysłany: wtorek, 15.01.2008 18:47
Ja obserwowalem to w wielu moich samochodach jak sie z czasem wyjasnilo bardzo duzy wplyw na to mialo woskowanie karoserii.Dawalo sie zauwazyc to zjawisko zaraz po kupnie nowego samohodu, poprzedni wlasciciel ostatnio nie woskowal, a ja po zakupie nic nie odczuwalem ale z radosci z zakupu (pócowanie)i zaraz kopie.
Marek
Gość
Wysłany: piątek, 03.02.2012 16:37
Elmon ma rację, są ponadto płyny antystatyczne,można w nich wyprać pokrowce auta i/lub kurtkę kierowcy.
Kasia
Gość
Wysłany: czwartek, 22.03.2012 15:50
Matko Boska...to jest jakieś nieporozumienie...wcześniej mi się to nie przytrafiało..a teraz...aż się boję wsiadać i wysiadać z samochodu...bo jak mnie kopnie to aż włos się jeży:P....Drzwi zamykam jak ktoś z zanikiem tkani mózgowej...Wiosna idzie...chyba zacznę jezdzić rowerem!!!

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.