Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Od 1 stycznia 2012 roku wzrosły stawki obowiązkowego ubezpieczenia samochodów OC. Najbardziej ucierpią na tym młodzi kierowcy niemieckich pojazdów, jak np. BMW lub Mercedes. W ich przypadku, koszt rocznego ubezpieczenia 10-letniego auta może wynieść nawet 5 tysięcy złotych.

11.01.2012    autor: (kz)    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
dudu
Gość
Wysłany: piątek, 13.01.2012 11:59
Kolejne pie+):@%enie głupot.
Nie ma o czym pisać to piszę się bzdury.
Już widzę kolejkę właścicieli BMW do ubezpieczalni ktora żąda 5000pln:)Zawsze znajdzie się kruczek na durne zagrania w PL.
zizol
Gość
Wysłany: niedziela, 15.01.2012 13:29
Ubezpieczenie droższe od zakupu auta w przypadku bmw...
ja
Gość
Wysłany: niedziela, 15.01.2012 13:33
chyba passata
On
Gość
Wysłany: niedziela, 15.01.2012 13:37
Według mnie taka jest prawda bo znaleść bezwypadkowe bmw w PL i nietłuczące się po bokach to wyczyn... ale cenowo przesadzają juz
kierowca zawodowy
Gość
Wysłany: niedziela, 15.01.2012 19:48
jestem kierowca zawodowym na co czien nie jezdze tirem lecz dlugim iveco nie mialem stluczki od poczatku mojej jazdy zawodowo tj. 4 lata mam prywatnie opla vectre a 2.0 z 1990r i nie rozumiem dlaczego mam placic takie pieniadze skoro jezdze bezpiecznie i bezszkodowo. ale wedlug naszego kraju jestem gowniarzem ktorego trzeba zgnoic na poczatku nie moze miec lekko bo po co. placilem 1000zl rocznie przy rejestracji na mame. teraz kiedy oc zdrozalo bede musial kupic jakies male autko a vectre mam w idealnym stanie zal zal zal ja jestem za tym zeby zrobic gdziesc manifestacje kilka tysiecy mlodych ludzi w swoich autach ktorym sie nie podobaja skladki oc!!!!!!!!!!!!
xqwzts
Gość
Wysłany: niedziela, 15.01.2012 21:45
W takim to młody kierowca będzie do 40 roku życia a krótki czas posiadania prawka będzie poniżej 10 lat :/
Piotr
Gość
Wysłany: środa, 18.01.2012 11:18
Brawo! Ile jeszcze niewinnych ludzi musi zginąć z powodu brawury tych młodocianych, których się wydaję, że wszystko potrafią...!
Badlook
Gość
Wysłany: czwartek, 19.01.2012 11:44
Śmieszne nie w Polsce szuka się pieniędzy, na miejscu dilera BMW zaskarżyłbym taki
przepis, bo każdy ma prawo kupić auto każdej marki, to tak jakby ubezpieczyciel dostał
w łape od np fiata i postanowił że wszyscy drogo a fiat tanio.
Dla mnie nieważny jest wiek, stawka oc powinna uwzględniać:
- najważniejsze: jak długo posiadamy prawo jazdy(czy kierowca ma 18 czy 50 jak zaczyna jeździć jeździ gorzej),
- wiek hmm może ale napewno nie do 30 ja mam 27lat jezdżę autem już 10lat, od
4jestem instruktorem, nie wyobrażam sobie że będę musiał zapłacić więcej niż ktoś,
kto ma 40lat i wczoraj odebrał prawko, bo to jest śmieszne.
Auto nie ma nic do rzeczy, bo prawie każda marka nadaje się do modyfikacji, tak samo
powinni płacić posiadacze japońskich aut, a najlepiej wszyscy którzy mają napęd
na tył, lub 4 koła, wersję sportową lub przyciemnione szyby.
Śmieszny kraj śmieszne zasady
Max
Gość
Wysłany: czwartek, 19.01.2012 21:17
Jak dla mnie to jest po prostu paranoja... rozumiem jeżeli ktoś ma prawo jazdy dajmy na to 2 lata i ma już wypadek, bądz kilka na swoim koncie , o dostaje w prezencie wzwyżkę 100%.
Tylko dlaczego normalny kierowcy maja cierpiec, ewidentnie ubezpieczyciele szukają pieniedzy, ponieważ są pod kreska.. i muszą coś na to poradzic... Ja osobiście mam 23 lata ,prawo jazdy od 5 lat, żadnego wypadku wiec dlaczego mam zaplacić kolosalna kwote za OC? Tj PL:)
Stud
Gość
Wysłany: niedziela, 22.01.2012 11:43
"Dlatego wielu młodych rejestruje samochody na rodziców. Tyle że ubezpieczyciele przewidzieli taką próbę obejścia wysokich stawek i gdy 43 - 53 letni właściciel auta podaje, że jego użytkownikiem będzie również dorosłe dziecko, polisa i tak jest droższa nawet o 70 proc."

Dorosły rodzic może pożyczyć auto dorosłemu dziecku z prawem jazdy bez żadnych konsekwencji. Wcale nie musi informować ubezpieczyciela o drugim użytkowniku i w razie kolizji ubezpieczyciel nie ma prawa żądać od właściciela auta zadośćuczynienia.
mazda 2011
Gość
Wysłany: środa, 01.02.2012 09:17
do kierowcy zawodowego:
Vectra z 1990 w idealnym stanie ?? Chłopie ty idź sie leczyć bo chyba nie wiesz co to idealny stan ! OC za ten twój złom powinno być tak wysokie żebyś musiał chodzić pieszo, przynajmniej na drogach bedzie bezpieczniej.
Chemik
Gość
Wysłany: niedziela, 05.02.2012 21:01
Mazda 2011 nie powinieneś tak pisać, bo są takie auta. A co do tematu przewodniego to uważam że oni i tak zrobią co zechcą, bo w Polsce obywatel się nie liczy chcesz mieć to płać nie stać Cie to twój problem oni tak do tego podchodzą, a powinno być tak że liczy się to ile lat masz prawko , ile wypadków spowodowałeś i wtedy powinna być wyliczana składka, ale po co skoro można kraść i to w biały dzień na legalu.... Oni tak robią bo obywatel to skarbonka... Ja mam kilka aut i wiem ile to kosztuje, zatem trzeba zrobić jakiś zbiorowy protest i częściej wychodzić na ulicę żeby oni wiedzieli że nam się to nie podoba, bo skoro nikt nic nie robi to oni nas będą doić... pozdrawiam....
Martin32

Ilość postów: 17

Wysłany: wtorek, 24.04.2012 09:16
Młodzi kierowcy maja wyjście z tej sytuacji, wystarczy że dopiszą osobę starszą stażem jako współwłaściciel auta i wtedy OC moge ze zniżkami kupić

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.