Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Od lat trwają dyskusje, czy lepszy jest silnik rzędowy czy widlasty. Każdy z nich ma zalety i wady.

31.10.2005    autor: Grzegorz Wojtyrowski    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia
Autor Wiadomość
Dowtel
Gość
Wysłany: środa, 03.05.2006 12:44
Ja z kolei noszę się z zamiarem kupienia A6 z silnikiem V6 2.5 tdi i nie wiem czy to dobry i sprawdzony silnik. Słyszałem opinię że ten motor jest niedopracowany i awaryjny. kto takim jeździ niech się wypowie w tej sprawie będę wdzięczny pozdro
lukasz
Gość
Wysłany: poniedziałek, 03.07.2006 14:07
Myślę, że ktoś kto kocha samochody i interesuje się motoryzacją nigdy nie kupi auta z syfiastym rzędowym silnikiem czterocylindrowym. V-ki są o niebo lepsze i nie chodzi tylko o osiągi. Faktem jest, że są droższe, zatem nie są dla wszystkich. Osobiście od wielu lat kupuję auta tylko z widlakami.
bobek21

Ilość postów: 0

Wysłany: czwartek, 19.04.2007 05:01
po pierwsze drogi kolego silniki rzedowe to z regoly 6 cylindrowe,po drugie czytasz za duzo gazet pt.auto swiat i bezmyslnie powtarzasz te bzdury.jezeli chodzi o silniki rzedowe to odznaczaja sie one najwyzsza koltora pracy elastycznoscia,mometem obrotowym szczegolnie na 2 biegu sa oczywiscie najtrwalsze i brzmia jak ogromny wentylator,w odrorznieniu od gulgoczacych falek ktore sa beznadziejne pod kazdym wzgledem.
vojto
Gość
Wysłany: sobota, 21.01.2012 19:15
O bobek brawo wreszcie jakiś jegomość na poziomie. Skoro jesteś tak kulturalny, to może grzecznie wróć do podstawówki i powtórz nieco ortografii aby Twoja kóltóra była bardziej nieskazitelna. A co do regóły to rzecz jasna znów masz racje. Silniki rzędowe to z regóły silniki sześciocylindrowe, oczywiście gdy pominiemy 90% wszystkich produkowanych obecnie silników które wszak są tylko pozbawione dwóch cylindrów. A Widlaste jednostki, oczywiście nie ustępują rzędówką momentem obrotowym zwłaszcza na drugim biegu. A, że bulgoczą? No cóż, nie martw się drogi kolego już niebawem niechybnie będziesz umiłowany dźwięk wielkiego wentylatora tudzież odkurzacza, słyszeć na każdym kroku, bowiem era silników elektrycznych zbliża się wielkimi krokami. I znikną paskudnie brzmiące silniki jak czterocylindrowy bokser, rzędowa piątka, V(R)6 czy też chyba najpaskudniej brzmiące V8..
Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.