Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Rozgrzewanie silnika na postoju jest bardziej szkodliwe, niż delikatna jazda z zimną jeszcze jednostką napędową.

08.12.2005    autor: Andrzej Bartoszak    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2 | 3 | 4     « Poprzednia
Autor Wiadomość
maria88

Ilość postów: 6

Wysłany: poniedziałek, 06.02.2012 17:00
weźcie ludzie tu wchodzą żeby się czegoś dowiedzieć a nie czytać wasze bluzgi
słownik
Gość
Wysłany: niedziela, 12.02.2012 13:05
Masz racje,ze silnik nie dostaje w dupe na Trasie,ale moje samochody nie sa ciagle w szybkim ruchu poniewaz droda ktura prowadzi do Monachium jest Bardzo nieprzyjmna.Moje samochody dostaja popalic!Naprawde..Gora czy nie Gora tylko gas do dechy,a do tego jeszcze 9 osob i pelny Bagaznik(300kg) morzesz sie wyobrazic jak samochud dostaje w Dupe...Jestem wyuczonym Blacharzem samochodowym i troche pracowalem przy Mechanikach i przy silnikach i wiem co sie dzieje z samochodem gdy sie daje gaz na zimnym Silniku,po prostu morzna zmienic czasem motor!Naprawde uwierzcie.Pozd

KRZYSIEK wyuczony jesteś takich naukowców mamy już całą wiejską
Piter
Gość
Wysłany: czwartek, 23.02.2012 12:46
W instrukcji Opla Vectry CDTI też mam napisane , "po uruchomienu silnika należy natychmiast rozpocząć jazdę" . "Jazda z całkowicie otwartą przepustnicą oraz praca nie rozgrzanego silnika na biegu jałowym przyspieszają jego zużycie" "Silnik powinien rozgrzewać się podczas jazdy a nie na biegu jałowym" Słowo w słowo z instrukcji opla strona 187-188.
Radze wszystkim nie cwaniakować tylko słuchać tych co mają rację , a skoro tak piszą w instrukcji to mają rację , zresztą każdy mechanik o tym wie , pozdrawiam i milionów kilometrów życze przejechanych.
Idź do strony: 1 | 2 | 3 | 4     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.