| Autor |
Wiadomość |
|
|
Piotr
Gość
|
Wysłany: wtorek, 27.12.2005 08:55 |

|
|
Laser? Tylko proszę, nie po oczach!! :)
|
galgan25
Gość
|
Wysłany: wtorek, 27.12.2005 10:49 |

|
|
To ze te inwestycje najbardziej oplaca sie policji i skarbowi panstwa to jet pewne. wszyscy wiedza o tym. Mam jednak watpliwosci czy policja tak zmierza z postepem technologicznym. Jesli tak to czy wiaze sie to z poczuciem bezpieczenstwa obywateli naszej RP?
|
jotuze
Gość
|
Wysłany: wtorek, 27.12.2005 16:29 |

|
|
i tak si-bi jak dotad wypierają wszystko hehehe :P
|
paranoja
Gość
|
Wysłany: wtorek, 27.12.2005 23:23 |

|
|
to jest paranoja , producenci aut produkją coraz mocniejsze i szybsze samochody , a policja dostaje coraz bardziej wyrafinowane narzedzia , a pośrodku jesteśmy MY którzy za to wszstko płacimy ....
|
MISIEK
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 01:41 |

|
|
Stać ich na fotoradary, wideoradary, lasery... a nie stać na załatanie starych dziurawych dróg, nie wspominając o wybudowaniu nowych. To tak jakby zaczynać budowanie domu od dymu z komina. Jesli polscy policjanci myślą, że wysokość mandatu będzie odstraszała od popełnienia wykroczenia to są niestety w duzym błędzie-jedynym odstraszaczem jest nieuchronność kary!!! Pomyślcie, ile jest w Polsce gmin, które stać na zakup samochodu (np.OPEL VECTRA 2.2DTI) wyposażonego w wideoradar? Czy jest sprawiedliwe, że kierowcy w dużych (czyt.bogatszych) miastach płacą surowe mandaty z wykroczenia, które nie są karane na tzw."ZADUPIACH". Czy takie samo wykroczenie tych drugich ma mniejszą ważność i szkodliwość społeczną??? Albo kary dotyczą wszystkich w równej mierze, albo nikogo. Wszystkie te urządzenia to poprostu czysta forma zarobku dla gmin. Nie ma to nic wspólnego z karaniem, ani wymierzaniem sprawiedliwości. DZIKI ZACHOD !!!
|
jarek
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 09:26 |

|
|
najwyższy czas zdyscyplinowac polskich nadpobudliwych kierowców
|
Dervish
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 09:31 |

|
|
MISIEK
to nie policja jest od łatania dziur w drogach
a gdybyś miał wypadek spowodowany przez prata któremu się wydawało, że zdąży wyprzedzić Cię na trzeciego to inaczej byś mówił o prewencji
Tak naprawdę tylko strach przed złapaniem ogranicza wielu idiotów na drodze w ich szaleństwie
|
edis
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 12:34 |

|
|
juz sie wogole nie da jezdzic samochodem. wprowadzili 50 i czlowiek musi sie wlec na wjazdach do miast. rozumiem radary kolo szkol i innych miejsc tego typu. ostatni jednak staneli sobie panowie na ekspresowce/zatkalo mnie/.
policja i tak jest normalna bo o strazy miejsckiej juz nie wspomne, Ci nastawieni sa tylko na zysk a nie na prewencje.
|
bartek
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 12:36 |

|
|
czekam tylko na radary laserowe. to badziewie jest proste do zaklucenia. wystarczy mechanizm od drzwi garazowych /pokazywali w 5gear:)/
|
HubertS
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 16:10 |

|
|
W związku ze zbliżającym się nowym rokiem życzę wszystkim piratom drogowym zsylki np. do Norwegii. Niech się tam spróbują wychylić swoim starym Golfem albo podrasowanym Cieniasem... Byłem tam nie raz i byłem w szoku widząc naprawdę dobre auta których kierowcy nie przekraczają 90km/h poza miastem (wszyscy jak jeden mąż). Więc nie ośmieszajmy się twierdząc (patrz gość "paranoja") że producenci produkują coraz mocniejsze i szybsze auta tylko po to aby jeden czy drugi bałwan miał czym łamać przepisy. Jeździć trzeba umieć, a tym bardziej jeździć zgodnie z przepisami. Niektórym nie podoba się 50-tka w mieście? To niech do niego nie wjeżdżają, nie będzie korków.
Pozdrawiam MĄDRYCH kierowców!!!!!
Szerokiej drogi!!!
|
Ex
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 19:22 |

|
|
edis - jak na foto cie lapnie straz miejska to oficjalnie ci mowie ze takiego mandatku placic nie musisz - z doskonalego zrodla wiem ze straz miejska nie ma prawa wystawic mandatu karnego - jeszcze w marcu mogla (wiem bo sam zaplacilem) ale od 2 czy 3 miesiecy to prawo zostalo im oficjalnie odebrane
|
RaV
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 21:06 |

|
|
To ostatnie zdanie: "Laserów nie wykryją też nawet najlepsze antyradary" = to raczej mit propagandowy!
Kwestia tylko, że jak taki laser strzeli prosto w Ciebie, to będziesz mieć informacje, że własnie zostałeś ustrzelony!
|
arpo
Gość
|
Wysłany: środa, 28.12.2005 21:48 |

|
|
A ja muszę nadmienić, że może bardziej trafnym (i bardziej wdzięcznym) określeniem dla tych ręcznych radarów policyjnych jest słowo SUSZARKA :-) Szkoda, że jakiś tam laser będzie wypierał poczciwe radiowe suszareczki...
|
do Dervisha
Gość
|
Wysłany: czwartek, 29.12.2005 00:53 |

|
|
Misiek ma rację tylko zastosował skrót myślowy - chodzi o to, że za te wszystkie "cuda" płaci Państwo - czyli de facto My - podatnicy. Państwo ustala budżet i problem jest w tym, że wolą nas "kasować" sprawniej za wykroczenia, niż postarać się np. o lepszy stan dróg. Jak opisał HubertS przykład Norwegii. Jeżeli jedziesz 100 km dobrą, szeroką drogą bez uskoków, kolein i dziur, to możesz jechać tylko 90 km/h. Natomiast jeżeli w Polsce na takim odcinku stan drogi zmusza Cię w wielu miejscach do ograniczenia prędkości do 50-60 km/h, to później próbujesz nadrobić stracony czasi przyspieszasz ponad normę. Pozdrawiam wszystkich.
p.s. raczej nie jestem piratem drogowym
|
antyradar
Gość
|
Wysłany: czwartek, 29.12.2005 07:03 |

|
|
ten kto wymuslil fotoradar i inne glupoty powinien sie smarzyc w piekle... jedzie sie tyle, na ile pozwalaja warunki atmosferyczne i stan drogi, a nie tyle, ile sobie ktos tam wymyslil, ze akurat tu trzeba wolno, bo jest fajny zakret i dobre miejsce na postawienie fotoradaru.. poprostu szukanie kasy, podobnie jak zastapienie nielegalnej akcyzy na sprowadzanie samochodow nowym podatkiem rejestracyjnym... poprostu krew zalewa ile glupoty i pazernosci jest w codziennym zyciu...
|