| Autor |
Wiadomość |
|
|
beata
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.04.2005 09:17 |

|
|
witam serdecznie.mam taki problem. Auto zostalo sprzedane na zasadzie umowa kupna sprzedazy w 1996r.nowy wlasciciel nie zglosil tego do skarbowki,rowniez nie przerejestrowal auta.ma tez niewazne OC.w sumie fajne auto, renault 5, zabytkowy ale warty uwagi.na dodatek nie koniec tych problemow, bo czlowiek niedawno zmarl, i zostawil corce, ktora wlasnie auto chce sprzedac a ja jestem zainteresowana.wymyslilam ze odnajde sprzedawce i z nim podpisze umowe, ale jak mi go zarejestruja jak nie ma oc, a poprzedni wlasciciel napewno nie zaplaci.jest jakis pomysl?pomozecei mi?dzieki i czekam na ewentualna rade. moj mail to tibe@poczta.onet.pl
|
kasie
Gość
|
Wysłany: wtorek, 07.02.2012 11:23 |

|
|
ale ubezpieczyć samochód to można ubezpieczyć tylko na podstawie umowy kupno-sprzedasz bez zarejstowania
|
Jacek-Łódz---odnośnie rejestra
Gość
|
Wysłany: wtorek, 06.03.2012 20:02 |

|
|
sam miałem auto którego nie przerejestrowałem- ubezpieczenie wykupiłem na siebie- przegląd ważny- zatrzymała mnie policja i zatrzyma(no mi dowód rejestracyjny za nie przerejestrowanie auta- świstek który mi dał mądry policjant- powiedział ze z tym 7-dniowym papierkiem mam jechać i zarejestrować pojazd w wydziale komunikacji--udałem się do wydziału komunikacji-lecz nikt nie zarejestruje auta w wydziale z nieoryginalnym dowodem rejestracyjnym- pani oddała mi dowód rejestracyjny i dalej jeżdże na tym samym--pani w Urzędzie twierdzi ze za nieprzerejestrowanie pojazdu nie ma prawa zatrzymywać dowodu-Policjant inne prawo- Urząd inne prawo jeden kraj- raczej chory- nadmienie policjant z Parzęczew woj łódzkie (pozdrowionka dla tego policjanta może faktycznie służby mundurowe uratowały mu życie)
|
Jacek-Łódz---odnośnie rejestra
Gość
|
Wysłany: wtorek, 06.03.2012 22:07 |

|
|
Nie ma konkretnych przepisów- a jeśli są to takie ze można je omijać i koło się kreci - bo gdyby były jasne przepisy to niepotrzebni by byli adwokaci - a tu jest kasa - i dlatego oni są- pozdrawiam.
|