| Autor |
Wiadomość |
|
|
krzys_0@o2.pl
Gość
|
Wysłany: wtorek, 26.04.2005 14:36 |

|
|
A jaką dozwoloną liczbę osób mozna przewozić mając kat B????????? prosiłbym o odp na maila krzys_0@o2.pl w temacie kat B dziekuje
|
JArek
Gość
|
Wysłany: środa, 04.05.2005 13:18 |

|
|
Czy Do jeżdżenia skuterem o pojemności 50cc muszę jako osoba pelnoletnie posiadać jakieś uprawnienia?
|
gigi
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 19:47 |

|
|
witam ja mam pytanko posiadam prawo jazdy kategorii B,T. na kategorie T zdaje sie egzamin z jazdy ciagnikiem rolniczym z przyczepa badz z 2 przyczepami. jak ogolnie wiadomo jazda ciagnikiem rolniczym z jedna przyczepa jest trudniejsza niz samochodem osobowym z lekka przyczepka czy nawet z laweta. (mówie tu o manewrach cofania czy nawet jazdy do przodu - w przypadku poruszania sie z dwiema przyczepami). wiec dlaczego nie moze byc w tym przypadku jednolitego uprawienia jesli ktos posiada uprawnienia na ciagnik rolniczy kat. T to dlaczego niemoze prowadzic zestawu pojazdów zwiazanych z kat B+E
chcialbym zauwazyc ze jest to swego rodzaju "paranoja"
|
Ksiendzu
Gość
|
Wysłany: wtorek, 14.03.2006 09:40 |

|
|
słyszałem coś o prawie jazdy kat. B .. podobno osoba mająca 17 lat może zrobić prawko i musi do ukończenia 18 roku życia jeżdzić z osobą która ma prawo jazdy .. czy jest to prawda ?? mógł bym prosić o odp. na maila ?? oto on ,,, ksiendzu13@wp.pl
|
keny
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 16:29 |

|
|
Czy z kategoria prawa jazdy B moge przewozic ludzi busem????????
|
Daniel
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 01.05.2006 19:58 |

|
|
No właśnie, czy posiadając prawo jazdy kat. B moge przewozic osoby? czy też musze wyrabiac jakas dodatkowa wkkładke uprawniajaca mnie do tego?
|
el
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 08.05.2006 09:34 |

|
|
> Czy Do jeżdżenia skuterem o pojemności 50cc muszę jako osoba pelnoletnie posiadać jakieś uprawnienia?
Nie. Skuter do 50cc traktowany jest jako motorower - a do prowadzenia motoroweru osoba pełnoletnia nie potrzebuje żadnych uprawnień.
|
kris
Gość
|
Wysłany: środa, 17.05.2006 20:22 |

|
|
Ponawiam kolegi pytanie: Czy z kategoria prawa jazdy B moge przewozic ludzi busem? Oraz jakiego można prowadzić busa z jedna czy dwiema osiami? Prosze o odpowiedź to dla mnie bardzo ważne pozdrawiam!!
|
strzeliniasty
Gość
|
Wysłany: niedziela, 21.05.2006 23:11 |

|
|
witam mam pytanie jestem kierowca i jezdze mercedesem sprinterem ktory ma DMC 3,5t i woze rozne towary i chcialem sie zapytac czy moge "ciagac" za soba przyczepke lekka jednoosiowa do DMC 750kg?? caly zestaw zaladowany bedzie przekraczal 3,5t i powiem szczerze ze nie wiem co mam robic czy jezdzic z przyczeppka co dla mnie bedzie lepszym rozwiazaniem poniewaz nie bede sie musial wracac po ponowny zaladunek czy "ciagac" przyczepke lekka bez zadnych problemow?? nie chcialbym zostaw "skrzywdzony" podczas przypadkowej kontroli gdzies na drogach w PL daleko od domu :)
|
Bartas
Gość
|
Wysłany: sobota, 10.06.2006 15:28 |

|
|
mam pytanko...jezeli Prawo jazdy kategorii B uprawnia także do prowadzenia ciągnika rolniczego, bez przyczepy (z wyjątkiem lekkiej)to co to dokładnie oznacza? czy mogę jechac np tym ciągnikiem z pługiem albo z balociarką i czy mogę także jechać z przyczepa która nie podlega rejestracji....jak dokładnie wyglada taka przyczepa...czy to może jest przyczepka jednoosiowa?...i prosze o pomoc...mój mail to bartas38@op.pl
|
ANDYG13@WP.PL
Gość
|
Wysłany: czwartek, 15.06.2006 21:39 |

|
|
MAM PYTANIE CZY POSIADAJĄC PRAWO JAZDY KATEGORII B MOGE JEZDZIĆ SAMOCHODEM MARKI VW LT 46 (TYLNA OŚ POSIADA KOŁA BLIŻNIACZE) JAK TO MA SIE DO MASY WŁASNEJ LUB CAŁKOWITEJ? ANDYG13@WP.PL POZDRAWIAM
|
instruktor
Gość
|
Wysłany: piątek, 16.06.2006 14:36 |

|
|
nie mozna majac prawo jazdy kat b ciagnac przyczepy pow.750 kg dmc. bo tak jednoznacznie okreslaja to przepisy
|
instruktor
Gość
|
Wysłany: piątek, 16.06.2006 14:42 |

|
|
jezeli pojazd prowadzny przez osobe majaca kat b ma dmc 3,5t to nie moze ciagnac nawet przyczepy lekkej , poniewaz przekroczy dmc zespolu pojazdow dla danej kat.W tym przypadku kirowca powinien posiadac prawo jazdy kat c
|
majka 24
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 26.06.2006 16:36 |

|
|
witam. mam pytanie co to jest za kotagoria b1 i czy na kategorii b mogę jeździć busem którego masa całkowita nie przekracza 3,5 tony i ciągnąć przyczepkę lekką proszę o odpowiedz na emaila mczopinska1@wp.pl
|
Oskar
Gość
|
Wysłany: niedziela, 09.07.2006 13:18 |

|
|
Witam
zrobilem w wojsku prawojazdy kat. C
majac wczesniej oczywiscie"cywilne" B
przewoze ludzi i sprzet juz od 5 miesiecy
po wyjsciu z wojska moge wymienic to prawojazdy na cywilne C i B
mam pytanine co do świadectwa kwalifikacji kiedy jest ptrzebne i jak sie je wyrabia.
czy musze chodzic na kursy skoro juz 5 miesiecy przewoze ludzi??
|