| Autor |
Wiadomość |
|
|
inżynier
Gość
|
Wysłany: czwartek, 02.02.2012 22:02 |

|
|
Wywalić to koło.
Założyć tarczę sprzęgłową z tłumikiem drgań skrętnych(sprężynami).
Zachwyty typu "skrzynia cicho pracuje "są ignoranckie-skrzynia jest głośna z innych przyczyn(jedną z nich mogą być uszkodzenia kołem dwumasowym)
|
mietek
Gość
|
Wysłany: czwartek, 01.03.2012 21:23 |

|
|
nie ma to jak zwykle kolo zamachowe w golf4 sdi
|
markusbi
Gość
|
Wysłany: czwartek, 29.03.2012 21:45 |

|
|
Witam koledzy właśnie mnie dopadło i z tego co czytam oj będzie bolało.Dwumasówka + sprzęgło kompletne z wysprzęglikiem.Koszt całego zestawu to 1300 zł. szukam jeszcze dobrego i niezdzierającego mechaniora
Wiadomość edytowana przez moderatora
|
Cezar
Gość
|
Wysłany: wtorek, 03.04.2012 13:36 |

|
|
Regeneracja dwumasu.Kompletna bzdura i oszustwo.Dwumas do Captivy podobno zregenerowano za 700 pln ,nowe 3200.Efekt po wymianie razem z nowym dociskiem ,tarczą i wysprzęglikiem Valeo był tragiczny.Przy zapalaniu na zimno było jakotako, ale głośna praca silnika i na biegu jałowym wibracje.Na ciepło w końcowej fazie rozruchu potężny huk i wstrząs i znowu nierówna i bardzo głośna praca silnika.Po 100(stu)km przestało działać sprzęgło.Po rozebraniu okazało się że "to podobno zregenerowany dwumas"rozleciał się kompletnie uszkadzając nowy wysprzęglik(300 pln) i od wibracji rozleciał się czujnik temperatury spalin700 pln i delikatnie popękała obudowa rozrusznika + robocizna 1000pln.Koszmar i oszustwo.Po zamontowaniu nowego dwumasu LUK 3200pln i następnego wysprzęglika(tym razem chevrolet 640pln) wszystko działa jak w nowym samochodzie.
Podcieranie dupy szkłem było bardzo kosztowne.UWAŻAJCIE NA AVANTI Z KIELC.
Nigdy więcej żadnej regeneracji i diesla.
|
mariusz
Gość
|
Wysłany: środa, 11.04.2012 22:46 |

|
|
przestrzegam przed tymi kołami dwumasowymi w silnikach 2.0 tdi, u mnie w audi a4 rozsypało się po 180 tys km, u kolegi w 3 letnim vw golf to samo, koszty wymiany są niewspółmierne do wartości auta, jedyny skuteczny ratunek to jednomasowe koło, słyszałem o dwumasach w vw transporterach które rozsypują się co 50-80tys km!
|