| Autor |
Wiadomość |
|
|
markis82
Ilość postów: 2
|
Wysłany: środa, 25.10.2006 11:17 |

|
|
jak wyrejestrować auto ale pozostawic go na części
|
strup
Ilość postów: 0
|
Wysłany: niedziela, 19.11.2006 14:24 |

|
|
szukam pomocy bo wiele pisze sie tu na temat OC chciałbym kupic malucha za 100 zł zarejestrowanego ale niepasuje mi to ze bede musial płacic OC jesli potzrebne jest mi tylko pare czesci i co bedzie jesli zignoruje wezwanie pzu do placenia oc
|
arni1990
|
Wysłany: piątek, 16.05.2008 21:38 |

|
|
Jeśli chce się mnie samochód do jeżdzenia po działce ale go nie złomowa to czy to bedzie legalne?
|
TAD1
Ilość postów: 294
|
Wysłany: piątek, 26.09.2008 15:33 |

|
|
Wszystko straszna głupota FSO trzymam go w garazu a nie jeżdzę nigdzie bo mam inny samochód.Wyrejstrować nie można no bo samochód nie stanowi złomu jeżdzić nie jeżdzę więc PZU OC nie płace no bo i za co przestali mi przysyłać kwity. Samochód trzymam
Drogi Panie Witoldzie!
Pewnego pięknego dnia zdziwi się Pan jak przyjdzie Panu uregulować całą zaległą sumę za niopłacone OC wraz z odsetkami od tego zabytku.Piszę to z własnego doświadczenia.
Pozdrawiam!
- Oj przyjdzie,przyjdzie! A to się Witold zdziwi i rozpłacze.
|
TAD1
|
Wysłany: piątek, 26.09.2008 15:42 |

|
|
A dlaczego nie mogę zachować swojego starego samochodu jeśli mam na to warunki nie płacąc jakiegoś haraczu w postaci ubezpieczenia "OC" . Co mam ubezpieczać i przed czym ,jeśli auto stoi na mojej działce otoczone grubym łańcuchem ??? - TO PYTANIE KIERUJĘ DO USTAWODAWCY .
|
Mimoza
|
Wysłany: poniedziałek, 13.10.2008 21:15 |

|
|
"Autor: Grzegorz
05.08.2006 15:04
Co do konieczności opłacania OC - wiele bzdur sie..."
Z tego co wiem Panie Grzegorzu to pojazd pozbawiony silnika nadal jest 'pojazdem silnikowym' i dopóki pojazd nie zostanie wyrejestrowany musi Pan opłacać OC. W definicji takiego pojazdu chodzi o cały układ napędzania więc proszę się zastanowić czy oby dobrze zinterpretował Pan przeczytane przepisy.
|
Miko 2
|
Wysłany: niedziela, 04.01.2009 19:09 |

|
|
MIKO :Mam pytanie i bardzo prosze o odpoiwedz bo nie wiem co zrobic.miałem wypadek 2 miesiące temu.moje auto(fiesta 1991 r)jest uszkodzone:lampy z przodu sa stłuczone maska wgnieciona chłodnica zniszczona zderzak zniszczony.nie chcem naprawiac bo drogo to wyjdzie a pożniej go i tak nie sprzedam prosze o rade co moge z nim zrobic.mieszakm w woj.Swiętokrzyskim z góry dziękuje.oczywiście chcem go jakoś sprzedac albo coś sam nie wiem.ubezpieczenie rejestracje mam ważny rok.prosze o pomoc na forum albo na e-mail miko0076@wp.pl.
|
asiek
|
Wysłany: sobota, 07.03.2009 13:19 |

|
|
hej, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Kupiłam sam.na części. nie miałam zamiaru go rejestrować ani ubezp.zrezygnowalam z poprzedniego oc ale jak sie okazalo(nie znajomość prawa)ubezp. przeszlo na mnie a ze nie mam 26 lat itd mam zwyzki no i musze doplacic roznice(500zl)ale babeczka w ubezp. powiedziala za moge go albo ubezp. i sdprzedac pozniej albo spredac jakiemus cielakowi ktory sie na tym nie zna i przejal by moj dlug albo zezlomowac aluto.i ten ostatni sposob wydaje sie najlepszy. i tu mam pyt.czy musze doplacic roznice oc i co zrobic jak auto nie bylo na mnie zarejestrowane?
|
TAD1
|
Wysłany: środa, 24.06.2009 01:00 |

|
|
Spytaj się babeczki z ubezpieczenia.
|
Tomasz Bekier
Gość
|
Wysłany: piątek, 30.12.2011 17:38 |

|
|
Witam!
Jeżeli ktoś chce uniknąć płacenia obowiązkowego OC za pojazd na terenie rzeczypospolitej Polskiej to:
a) pozbyć się pojazdu raz na zawsze i wybrać inne środki komunikacji
b) poruszać się po terytorium rzeczypospolitej Polskiej pojazdem zarejestrowanym z OC opłacanym w Państwie ościennym - bo blisko, tzw. sposób omijam terytorium, gdzie trzeba płacić drogie OC ,
c) jak już trzeba płacić wybrać najtańszą ofertę na rynku
d) napisać pismo do ustawodawcy tego kraju aby zmienił przepisy o ubezpieczeniach - tzn. zamiast słowa obowiązkowy wpisał w ustawę dobrowolny - przecież dobro - wolność gwarantuje obywatelowi konstytucja ;-)
Należy pamiętać że kiedyś "lobby" ubepieczycieli zagwarantowało sobie obowiązkowość ubezpieczeń wszelkiej maści - może pora to zmienić !
Pozdrawiam: Tomasz Bekier - tomasz_be@op.pl
|
BYCH
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 05.03.2012 20:00 |

|
|
Witam, - ktoś kiedyś dostał pod stołem grubą kopertę aby wprowadzić tak restrykcyjne prawo dotyczące wyrejestrowania samochodu. Albo pojazd złomujemy albo musimy płacić ciągle ubezpieczenie OC.
A kto dawał ? Ano ten kto na tym głupim przepisie najwięcej zarabia czyli ubezpieczalnie.
Kto jeszcze rykoszetem na tym zarabia ? Oficjalne punkty kasacji pojazdów. Właściciel rozbitego auta nie może sprzedać wszystkich sprawnych części bo zapłaci 10 za każdy brakujący kilogram auta przy oddawaniu do kasacji. Oddając całe auto zarabia punkt kasacji pojazdów sprzedając wymontowane części. Właściciel nie ma z tego praktycznie nic. Nasze państwo rękoma innych okrada nas jak zwykle.
A wiecie dlaczego niemiecka gospodarka ma się tak dobrze od wielu lat ? Bo mają dobre prawo a polscy biurokraci jak coś wymyślą to chcą być świętsi od papieża. PARANOJA !!!
|