Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Źle ustawiona „geometria” kół może być niebezpieczna dla jazdy, a w najlepszym przypadku będzie niszczyć niektóre elementy samochodu.

06.03.2006    autor: (c)    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia
Autor Wiadomość
ryzykfizyk

Ilość postów: 0

Wysłany: piątek, 08.08.2008 22:48
Ja właśnie odebrałem samochod od mechaniczka-po wymianie częsci gumowo-met. w zawieszeniu z przodu i co? masakra, nie da się jechać a jutro miałem jechać z rodziną do Zakopanego 450km.ponieważ będzie sobota to jestem zdany na siebie, licze ze po 3godz testów różnych ustawień powinienem opanować sytuacje.
robert26

Wysłany: środa, 19.11.2008 20:20
Do Burusa...

Skąd Ty kolego wiesz że po tzw "walnieciu" nie da się ustawić zbieżności? Nie opowiadaj bzdur.
TAD1

Ilość postów: 294
CHEVROLET
Wysłany: poniedziałek, 15.12.2008 16:09
Z tym MacPersonen to się zgadza. Tanie dla producenta , a kłopotliwe dla właściciela auta ,po kolizji w zwieszenie .
robert26

Wysłany: niedziela, 25.01.2009 11:04
Szutara...teraz na stacji diagnostycznej geometria koł kosztuje 100 zł.
jackass
Gość
Wysłany: piątek, 13.01.2012 13:30
sprawdzenia geomeri przed zakupem dokonuje sie w celu sprawdzenia czy sam nie jest powypadkowy. ludzie nauczcie sie czytac ze zrozumieniem a nie wklepiecie cos w google 5 minut lektóry i juz uwarzacie sie za magistra inzyniera mechaniki pojazdowej. wiem ze podnosi wam sie własne ego przed klawiatura!!!!!
Jedras
Gość
Wysłany: sobota, 04.02.2012 15:51
A ja dodam od siebie że nawet mój Wartburg ma wielowahacz... ale zato mój Golf MKII GTI siedzi na beznadziejnych kolumnach... wbrew pozorom jest mega różnica, na korzyść DDR.
A jakie są objawy złej geometri? "Rzuty" na jedno z kół przy większych prędkościach (auto łapie oś jednego koła przy ruchu kierownicy po czym odbija się i leci wzdłuż osi drugiego kola), przy 160km/h trudno zmieścić się na 2 pasach...
Co ciekawe nowe złomy z McPearsonami w spoczynku mają zbieżne ustawienie żeby przy hamowaniu gdy się wygina zawieszenie nie myszkowały i łapały kąt zerowy (koło przy ostrym hamowaniu cofa się nawet o 4cm). Przerażające co?
pozDDRo
jacek
Gość
Wysłany: niedziela, 25.03.2012 18:36
witam ,piszecie takie bzdury ,ze strach czytac nie macie pojecia co to jest zbieznosc, co to jest rozbieznosc,a co jest geometria --ludzie za duzo kompa a za malo praktyki,,pozdrawiam
jack9930

Wysłany: niedziela, 25.03.2012 18:50
witam ,piszecie takie bzdury ,ze strach czytac nie macie pojecia co to jest zbieznosc, co to jest rozbieznosc,a co jest geometria --ludzie za duzo kompa a za malo praktyki,,pozdrawiam
Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.