| Autor |
Wiadomość |
|
|
KIBU
Gość
|
Wysłany: wtorek, 18.07.2006 23:28 |

|
|
K... to jest P O R O N I O N E jak ten czały rząd!!!!!!
500 recyklingu? a jak mam umowę kupna z grudnia 2005? i auto stało powiedzmy do dziś???
|
XYZ
Gość
|
Wysłany: środa, 19.07.2006 09:53 |

|
|
Od sierpnia maja sie podobno zmienic przepisy dotyczace sprowadzania aut z zagranicy, czy wie ktos moze jak beda te nowe przepisy wygladac??
|
ulti
Gość
|
Wysłany: środa, 26.07.2006 11:30 |

|
|
No własnie co z tymi nowymi przepisami bo mam zamiar teraz kupic auto i nie wiem czy mam sie pospieszyc z tym wszystkim czy lepiej poczekac na nowe zasady?
Drugie pytanie podobnie jak poprzednik poprzednika, co autami kradzionymi? Jak mam to sprawdzic zanim kupie?
Mam okazje kupic samochod od kogos co je od niby dawna sprowadza i sprzedaje. Co moge zrobic abym na koncu nie zostal z niczym?
Pozdrawiam
|
MartinEagle
Gość
|
Wysłany: sobota, 12.08.2006 22:29 |

|
|
Chce kupić autko sprowadzone. Mam już jeden na oku. Z tego co sie zdążyłem zorientować, to same opłaty w najgorszym scenariuszu wyniosą połowę wartości samochodu. ;) Normalnie śmiechu warte, boki zrywać. Będę sie musiał jeszcze dobrze zastanowić na kupnem...
|
cichy0202
Ilość postów: 0
|
Wysłany: czwartek, 21.12.2006 23:03 |

|
|
Witam wszystkich! Mam takie pytanie dla tych którzy sie orietuja. Moj ojciec sprowadził sobie auto z niemiec opłacił akcyze i vat. Czy ja moge teraz spisac z nim umowe i zarejestrowac to auto na siebie? czy on musi pierwszy raz je zarejestrowac a pozniej przerejestrowac na mnie. Prosze o pomoc bo nie wiem jak to załatwic. Moj e-mail: cichy0202@o2.pl Pozdrawiam!
|
madiak12
|
Wysłany: wtorek, 12.08.2008 17:46 |

|
|
kupilismy auto reno19, rocznik93.. i mamy 14 dni zeby zarejestrowac tak?? kupilismy od osoby fizycznej.. chcielibysmy miec jakiej znizki,ale to nasz pierwszy samochod .. mamy tez pomysl bo babcia ma zarejestrowany na siebie auto a nim nie jedzi tylko jej corka bo nie ma prawka-czy jak zarejestrujemy na babcie to przejda nam znizki?? jak mamy to zalatwic? pomocy:)
moj email magda881@amorki.pl
|
TAD1
Ilość postów: 294
|
Wysłany: poniedziałek, 20.10.2008 18:08 |

|
|
Wpiszcie i zarejstrujcie wszystko na babcię i dbajcie aby długo żyła . Powodzenia .
|
maja79
|
Wysłany: sobota, 15.01.2011 20:36 |

|
|
Odnośnie rejestracji auta sprowadzonego z zagranicy, to tłumaczenie papierów zależy od ilości stron, u prywatnej zaprzys.tłumaczki francuskiego 30 zł kosztuje strona, umowa kupna sprzedaży dwujęzyczna 15 zł za potwierdzenie, firmy zajmujące się tłumaczeniami dodają jeszcze podatek vat.
Mam pytanie dotyczące Skarbóki, miła pani w okienku kazała mi wypełnić vat 24 i uiścić opłatę 160 zł, a słyszałam że powinnam zapłacić podatek od wartości auta. Mam obawy czy na pewno dobrze zrobiłam, czy ta Pańcia mnie zrozumiała???
|
EWA3
|
Wysłany: sobota, 07.01.2012 22:35 |

|
|
No cóż.. Jeden z wykładowców na Wydziale Prawa UG (Historia Prawa) tłumaczył dlaczego Wielka Brytania jest najbogatszym państwem: otóż podatki są ustalane na wysokości pozwalającej podatnikowi zachowanie warsztatu pracy i dalsze płacenie podatków. Nie zarzyna się kury, która znosi złote jajka....
|