| Autor |
Wiadomość |
|
|
Karol
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 24.04.2006 11:01 |

|
|
Wychodzi na wierzch nieskuteczność polskiego prawa. Państwo nie jest skuteczne w egzekwowaniu należności alimentacyjnych, więc wymyśla jakieś dyrdymały w stylu zabierania prawa jazdy co jak życie pokazało nic nie wnosi (tylko 248 wniosków). Ale temat zastępczy jest aby było wrażenie że politycy coś robią, bo inaczej wyjdzie że nic nie robią.
|
atomek
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 24.04.2006 13:17 |

|
|
co za bzdura może do tego jeszcze zabierać dowód osobisty i paszport?????????????. Państwo powinno pomyśleć jak zapewnić więcej miejsc pracy dla takich osób a nie wymyslać takie bzdury!!!!!!!!!!!!!!!
|
św mikolaj
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 24.04.2006 13:34 |

|
|
ludzie wyjedźcie za granice tam wam takie idiotyzmy niegrożą
|
do atomek
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 24.04.2006 14:16 |

|
|
zworc uwage, ze w artykule jest napisane, ze beda zabierane tym co uchylaja sie od placenia i nie robia nic w celu zmiany tego. A skoro masz prawko i stac cie na jazde samochodem to zapewne pracujesz a przyanjmniej skads pieniadze dostajesz i na alimenty powienies miec wiec jak ci prawko zabiora to moze to skloni kogos do splacenia zaleglosci.
|
ha ha
Gość
|
Wysłany: wtorek, 25.04.2006 14:07 |

|
|
nadmieniam, że zabierania prawa jazdy z niepłacenie alimentów jest niezgodne z konstytucją RP. Ciekawe jak przedstwiciele rządu będą się tłumaczyć w sądach.
|
kiviasty
Gość
|
Wysłany: wtorek, 25.04.2006 20:46 |

|
|
Niech ten "rząd" weżmie się do roboty bo piepszyć to każdy potrafi - Panowie Posłowie pożal się boże jak mawiał wieszcz Wam kury szczać prowadzać. !!!
|
jasiek_polny
Gość
|
Wysłany: wtorek, 25.04.2006 20:58 |

|
|
To nie był wieszcz ino marszałek J. Piłsudski i słusznie prawił..A Wy łobuziaki płaćcie alimenty, bo skończą się podróże. Wóz konny ino zostanie i karta woźnicy. A co, przelecieć .. lachona... to każdy chce..ale o dzieciach to już nie myśli ;)))
|
Bonzo
Gość
|
Wysłany: wtorek, 25.04.2006 23:09 |

|
|
Ciupciał, ciupciał i pociupciał... A prawko zabiorą:) Tylko nie wiem dlaczego jeden z gości sądzi że skoro mam prawo jazdy to mam pracę i do tego stać mnie na jazdę samochodem. Chyba moge nie mieć pracy i samochodu, a prawo jazdy moge mieć. Czy nie? Czy naprawde trzeba się wynieść z tego padołu łez żeby kutafony na Wiejskiej zrozumiały że ludzion tu jest ciężko? Może jak już zostana tylko oni sami to opanują sie z tymi kocopałami które wymyślaja w przerwie miedzy snem w pracy a dłubaniem w nosie(rownież w pracy) Pozdrawiam.
|
kołoiwesolo
Gość
|
Wysłany: wtorek, 25.04.2006 23:25 |

|
|
Panie KIVIASTY - jak pan tak piepszysz jak piszesz to wspólczuję niewiaście albo..... rączce !
|
ktos
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 05:26 |

|
|
Przeciez i tak nic nie robia, a jak juz robia to zupelnie zle, wiec lepiej niech juz nic nie robia, tam, mysle ze lepszym rozwiazaniem bylo by zabieranie paszportu, jak tego nie uchwala to naprawde zostana sami, za granicami mozna lepiej zarobic, nie byc swiadkiem tak idiotycznych posuniec i nie mowie tutaj tylko o problemie alimentacyjnym, tylko jak ma sie zamiar cos zrobic, to trzeba sie do tego przygotowac, mam na mysli wejscie do Unii Europejskiej, przez to wejscie wyniszczono malych przedsiebiorcow ktorzy wyjechali za granice naszej kochnej ojczyzny w poszukiwaniu lepszego zycia, najlepiej zabrac paszport, prawo jazdy, dowod osobisty, ksiazeczke zdrowia odciazy sie w ten sposob kase chorych, dac lopate i wygonic do kopania rowow i tak do konca zycia, bo przy takim wynagrodzeniu i tak nie bedzie sie w stanie splacic zadluzenia, oj pani minister prosze sobie wziac taki 15kg. mlotek i pozadnie walnac sie nim w glowe, moze to zmusi pania do myslenia, ale moze w koncu madrzejszego, bo to co pani wymyslila to moze w 3% da oczekiwany skutek, przeciez ten kraj nie ma pieniedzy z czego ci ludzie maja placic te alimnty, ja postanowilemwyjechac, chcialem splacac, ale w tym kraju nie da sie utrzymac a co dopiero jeszcze splacac zadluzenie ktore wiecznie narasta, pozdrawiam "serdecznie" naszych wszechwiedzacych, a ten mlotek prosze zostawic jako przechodni, jest tam jeszcze parunastu parudziesieciu ktorym sie przyda pozadny wstrzas muzgu.
|
do Ktosia
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 10:50 |

|
|
Jak się ma muzg zamiast mózgu to ani pisanie ani myślenie specjalnie nie idzie...
|
tommy
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 10:58 |

|
|
Po pierwsze ci którzy narzekają na obecnych posłów przy okazji tego artykulu nie wiedzą chyba o co chodzi. Ustawa była uchwalona w kwietniu 2005 czyli za poprzedniej kadencji.
Po drugie jest jasno napisane, że musi być wycszerpana pewna droga formalna żeby prawko stracić. Nie trzeba się bać jeśli ma się uczciwą sytuację, także wtedy gdy się nie płaci alimentów bo nie ma skąd.
Po trzecie jest mnóstwo takich rezolutnych tatusiów, którzy nie kwapią się żeby płacić alimenty, pracują w szarej strefie nieźle im się żyje. I kto za to płaci? Ja płacę, pan płaci... Społeczeństwo płaci :).
Bo matka bez alimentów będzie brała zasiłki i obciążała budżet. Tak więc jest to dla mnie zupełnie uzasadnione, że wprowadza się dodatkowe środki, które mogą zwiększyć skuteczność ściągania alimentów.
Tymbardziej, że jest tu napisane o 8 mld PLN. Nawet 10% tej kwoty to prawie miliard. To niemała skala problemu.
|
Bonzo
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 12:54 |

|
|
Tommy powiedz mi proszę czym sie różni polityk z poprzedniej kadencji od tego z teraźniejszej? oni się niczym przecież nie różnią. Nawet gęby te same widać. Masz rację że musza być wyczerpane inne środki przymusu do spłacenia zaległych alimentów aby zabrać prawko ale co ma piernik do wiatraka? Co ma prawo jazdy do alimentów? Zadłużony w ten sposób typ powinien nie mieć prawa kupić nawet telefonu komórkowego np. na abonament, ale nie zabierać prawo jazdy! Może jeszcze wpadną na pomysł, żeby zabierać dowód osobisty za niepłacenie alimentów.
|
do ktosia
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 17:14 |

|
|
Latwo czepic sie bledu ortograficznego, trudniej wypowiedziec sie na zaistnialy problem, a z zabieraniem prawa jazdy to wiem jak jest, bo doswiadczylem tego na wlasnej skorze i niech nikt mi nie mowi ze jest tak kolorowo, nikt nie chce patrzec jaka jest sytuacja materialna danego dluznika, wiec to co napisalem wczesniej (czytaj "ktos") jest w pelni zasadne, a ktos kto chce mnie poprawiac niech sie sam zastanowi czy nigdy bledu nie popelnil, wlasnie takich madralinskich mamy w naszym rzadzie i mamy to co mamy, Toomy odpowiedz BONZO na pytanie, czym rozni sie ten rzad od poprzedniego, bo faktycznie geby juz od wielu lat sa te same.
|
xxx
Gość
|
Wysłany: środa, 26.04.2006 20:54 |

|
|
Alimenciarze na pewno powinni alimenty płacić - to nie ulega wątpliwości i nie mam zamiaru ich bronić (a jak przymusić do ich płacenia to niech nasza władza zobaczy jak to robią nasi sąsiedzi, ci za zachodnią granicą). Posunięcie się w swojej nieudolności przez władze państwowe RP do takich metod jak zabieranie prawa jazdy za nie płacenie alimentów to kpina i ośmieszanie się przed światem. Prawdziwe prawo i sprawiedliwość nie ma co - pogratulować pomysłodawcom osiągnięcia szczytu głupoty-brawo. Zgodzę się z jednym z przedmówców, że jest to niezgodne z Konstytucją - przynajmniej na razie bo przecież te same orły zapowiadają , że będą przy niej majstrować a wtedy to kto wie - strach pomyśleć dokąd ta ich radosna twórczość nas zaprowadzi. A może oni zlikwidują Konstytucję?
|