Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Jak uniknąć korków podczas urlopowych wojaży? Podpowiedź może stanowić nasza wakacyjna mapa Polski.

19.06.2006    autor: Maciej Pobocha    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
precz z socjalizmem
Gość
Wysłany: poniedziałek, 19.06.2006 22:09
Socjalistom-złodziejom brakuje pieniędzy ? To na co ku.... mać tyle podatków wymyślają ? No ale głupi lud dał się nabrać na "gruszki na wierzbie" i "prawo i sprawiedliwość" . Ten kraj nigdy nie będzie elegancja Francja ,bo za dużo u nas buraków .
precz z socjalizmem
Gość
Wysłany: poniedziałek, 19.06.2006 22:10
Powinienem napisać elegancja Wielka Brytania ,a nie socjalistyczne skunksy z Francji .
noname
Gość
Wysłany: poniedziałek, 19.06.2006 22:46
Re: precz z socjalizmem
Przyznam, że: – nie jarze coś gościu.. nadrukował?
Redaktor zapodał fajną (nie zawsze aktualną) mapkę tzw. „robót w toku” – i OK!
Leon
Gość
Wysłany: środa, 21.06.2006 15:34
Zauważyłem pewną prawidłowość. Kierowcy jeżdżą jak wariaci, ale nie dlatego że są wariatami. Po prostu takie jest otoczenie w Polsce. Przeciętny kierowca polski jeżdżący po np. Niemczech zachowuje się normalnie. Ale dlaczego? Otóż jeśli jadę np. z Monachium do Berlina prawie 600 km to przy normalnej bezpiecznej jeździe zajmuje to 5 godzin. Czyli wstaję rano o 6-tej, jestem na 12-tą na miejscu. Załatwiam sprawy do 18-tej i wracam do domu na 24-tą. Porównywalnie jadąc np. z Warszawy gdzieś w okolice Szczecina (ok. 600 km) wyjechałem ostatnio o 6-tej rano. Jechałem jak wariat i dotarłem zmęczony na godz.15-tą. Mało co tego dnia załatwiłem. Byłem zmuszony do zostania na następny dzień, kiedy to wyjechałem o 14-tej i zajechałem jak wariat do domu na 23-cią. Zajęło mi to 2 x dłużej niż Niemcowi. Gdybym jechał przestrzegając przepisów (zabudowany 50 km/h, max. 90) to prędkość średnia byłaby około 50 km/h i wtedy cały wyjazd zajął by mi 3 dni (dojazd,pobyt, powrót). Jeśli polscy kierowcy jeździliby normalnie to po prostu stanęłaby cała gospodarka. Która normalna forma może sobie pozwolić aby wyjazd handlowca do Szczecina trwał 3 dni; kiedy ma on zarabiać. Kiedy ekipy rządzące zrozumią że czas to pieniądz i szybkie poruszanie się jest dźwignią gospodarki. Nawet kierownictwo III Rzeszy zanim rozpoczęło wojnę pokryło kraj siecią autostrad 70 lat temu.
jmj
Gość
Wysłany: czwartek, 22.06.2006 07:58
Niepotrzebnie.Prościej byłoby podać miejsca gdzie jest normalnie.Lista byłaby znacznie krótsza.A reszta czyli znakomitą całość krajowych dróg uznać po prostu za nie normalne.
kierowca
Gość
Wysłany: piątek, 23.06.2006 09:17
mapa nieaktualne, objazd na 7 obok nowego dworu gd i jazda po płytach i na zwężeniu pod elblągiem, ale za to jestem pod wrażeniem wyremontowanej części, zobaczymy jak długo...
wyleczona
Gość
Wysłany: środa, 05.07.2006 15:43
Zauważyłem pewną prawidłowość. Kierowcy jeżdżą jak wariaci, ale nie dlatego że są wariatami. Po prostu takie jest otoczenie w Polsce(...)

ale na www.stopwariatom.pl przeczytałam, że nie tylko otoczenie jest winne...

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.