Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Coraz częściej nowe samochody nie mają koła zapasowego. W zamian oferowany jest zestaw naprawczy.

14.08.2006    autor: Grzegorz Burda    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
0800
Gość
Wysłany: poniedziałek, 14.08.2006 23:32
fałszywi MC, żmijowe plemie
Zielik
Gość
Wysłany: piątek, 25.08.2006 19:04
Nie pozbyłem się oryginalnego zapasu, ale wzbogaciłem wyposażenie mojego auta o taki właśnie spray naprawczy. Raz już się sprawdził, kiedy zaczęło mi na trasie powoli schodzić powietrze, dopompowałem sprayem i w drogę (3 minuty, bez brudzenia rąk) a nie musiałem przy takiej błachostce wymieniać całego koła!
galon

Ilość postów: 0

Wysłany: poniedziałek, 04.09.2006 19:57
Fotka może i ładna ale jeśli chodzi o szczegóły to wentyl powinien być ustawiony na tzw."godzinie 12"Bo tylko wtedy uszczelniacz ma możliwość spłynąć i w lewo i w prawo zalepiając nieszczelność.Po wlaniu preparatu trzeba natycmiast ruszyć(Preparat "rozpręża się "na wskótek rotacji.
miki
Gość
Wysłany: wtorek, 07.02.2012 11:36
"Jeśli mamy koła z lekkich stopów należy wozić ze sobą komplet śrub (nakrętek) pasujących do felgi stalowej. " Felgę stalową dojazdówki można przykręcić nakrętkami od felgi aluminiowej (nie odwrotnie). Dlatego wożenie dodatkowy nakrętek to przesada.
Źródło: instrukcja obsługi Honda civic
anonymous
Gość
Wysłany: sobota, 07.04.2012 20:30
miki a co jeżeli są z tyłu tarczobębny?

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.