| Autor |
Wiadomość |
|
|
sebo1980
Ilość postów: 0
|
Wysłany: wtorek, 29.08.2006 16:55 |

|
|
Ludziom mentalności się nie zmieni !!!
Sam wczoraj byłem namawiany do wypicia alkoholu mimo tego że oświadczyłem że nie dziękuję ponieważ będę za chwilę prowadził samochód.
Musiałem użyć mocniejszych słów bo ten argument nie skutkował wogóle. I jak tu nie wypić skoro wszyscy wokoło namawiają?! Co kogoś obchodzi czyjeś Prawo Jazdy i czyjeś życie WAŻNA JEST OKAZJA DO WYPICIA !!!
|
UnrealED
Ilość postów: 0
|
Wysłany: niedziela, 03.09.2006 20:25 |

|
|
A co jezeli skonfrontujemy prawo do własności jakiegoś pijaczka z moim prawem do życia? Ja nie pije więc dla mnie to wszystko są martwe zapisy - niech pijaczki się martwia. I myslę że to właśnie oni tak drą ryjki że to wszystko pod publiczkę - właśnie ze strachu, że teraz dostana porządnie w du..ę.
|
Behemon
Ilość postów: 2
|
Wysłany: poniedziałek, 04.09.2006 15:53 |

|
|
Aby coś z "tym" zrobić należy zacząć pracę od zmiany mentalności "kierowców".Wiem coś na ten temat bo z nimi mam stale (służbowo) do czynienia. Wszyscy są winni tylko nie oni. Przyzwolenie społeczne na pijaństwo (również za kierownicą)też istnieje. Jeżeli Wasz kolega wypił pivo i siada za kierownicą, to 1 z 10 zwróci mu uwagę. A słuchając opowieści z "takich" wyczynów nikt nie zwróci później uwagi - aby następnym razem zastanowił się nad tym co robi.
PZDR
|
Ilość postów: 28
|
Wysłany: czwartek, 13.09.2007 00:40 |

|
|
A kiedy do licha ktoś się zajmie pijanymi rowerzystami. Albo pieszymi, którzy lezą przez jezdnię jak przez pole. Nie patrzą na boki, nagle wychodzą przez jezdnię. Zawsze winny jest kierowca. Kiedy to się wreszcie skończy i za spowodowanie wypadku będzie karany również przechodzień?
|
nolimits
Ilość postów: 14
|
Wysłany: poniedziałek, 16.02.2009 09:47 |

|
|
jednak jest cos na rzeczy, skoro samochod wazy ponad tone, a pieszy dziesięć razy mniej…
|
Wieryg
Ilość postów: 64
|
Wysłany: niedziela, 29.03.2009 13:42 |

|
|
jezeli szczeniak wybije szybe z procy- to mu sie ja zabiera i..daje w skore!Jesli podpala..,czy jesli zabije sie z pistoletu,czy siekiera = konfiskuje sie ZAWSZE NARZEDZIE przesteps ZBRODNI!pRZETO= JEZELI PRZY POMOCY SAMOCHODU DOKONUJE SIE przestepstwa a czesto i zbrodni= zabojstwa= MUSI BYC OWO NARZEDZIE ZBRODNI=PRZESTEPSTWA KONFISKOWANE!I jest zupelnie obojetne,czy on jest z leasingu,wynajmu,pozyczony od szwagra- czy zony!przestepca musi poniesc konsekwencje - mozliwie najwieksze z zaplacaniem za skonfiskowany samochod wlacznie!To w POkomunie bedzie doskwierliwe najbardziej!
|