Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Każda pora roku niesie zmotoryzowanym specyficzne problemy, o których warto pamiętać, aby uniknšć przykrych niespodzianek w trakcie jazdy.

13.11.2006    autor: Maciej Rzońca    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
Krystianek

Ilość postów: 0

Wysłany: środa, 15.11.2006 12:54
W tej koncowce wystarczylo wspomniec nazwe tego urzadzenia, co niektorym by pomoglo przy przeszukiwaniu ofert kupna samochodu. To urzadzenie sie nazywa chyba WEBASTO.
Jarecki

Ilość postów: 1

Wysłany: sobota, 18.11.2006 20:55
Autor artykułu piesze "Niestety, o ile nie parkujemy auta w ciepłym garażu..." -ja na szczęście mam garaż przewiewny nieogrzewany i innego nie chcę -zgodnie z regułą van Hoffa (nie wiem czy nie przekęciłem nazwiska) każda reakcja chemiczna-również reakcja utleniania (korozja)-przy zmianie temperatury o 10-stopni przebiega 2 razy szybciej- i nie oszukujmy się po kilku-kilkunastu latach eksploatacji korozja występuje w mniejszym lub większym stopniu w każdym aucie a w autach garażowanych zimą w ogrzewanych garażach szczególnie jest to zauważalne (praw fizyki i chemii nie zmienimy).
Jarecki

Ilość postów: 1

Wysłany: sobota, 18.11.2006 21:18
Jeśli chodzi o przeciekające uszczeliki w drzwiach i w bagażniku -to czasem wystarczy taką uszczelkę spryskać silikonem w sprayu lub posmarować wazeliną techniczną i przeciek zlikwidowany (zimą zapobiegniemy w ten sposób również przymarzaniu uszczelek drzwiowych i uszczelek bagażnika).
marcel

Ilość postów: 11

Wysłany: czwartek, 23.11.2006 14:09
Jest jeszcze aspekt uszkodzeń nagrzewnicy powietrza, który poruszałem przy innej okazji, więc zacytuję sam siebie:
marcel

Ilość postów: 11

Wysłany: czwartek, 23.11.2006 14:10
Warto dodać, że jedną z najczęstszych przyczyn intensywnego parowania szyb jest uszkodzenie
radiatora nagrzewnicy. Jeśli wietrzenie, wymiana filtra i suszenie wnętrza auta nie pomagają to
zapewne doszło do uszkodzenia(zamrożenia lub korozji) radiatora. Najłatwiej to sprawdzić po ubytku
płynu chłodzącego w zbiorniczku wyrównawczym. Ostatnia zima zwłaszcza na pomorzu spowodowała lawinę
usterek układów chłodzenia/ogrzewania.
JasiekRadom

Ilość postów: 0

Wysłany: piątek, 02.07.2010 10:29
Wystarczy stosować to: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=374524 Sam ciągle używam i mam spokój z wilgocią

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.