Ciągły wzrost cen paliw sprawił, że gaz LPG ma coraz więcej zwolenników. Instalacje gazowe zmieniają się tak samo jak samochody i są coraz lepsze, ale niestety i coraz droższe.
hej
jezdże już trzecim autem posiadającym instalację gazową..w tym w pierwszym i był to (przemysłowy egzemplarz)polonez caro montowałam prywatnie w jakims poleconym przez kogoś warsztacie...i powiem ze sprawuje sie do dziś...i zero mankamentów,ot dbasz o poziom oleju bo zuzycie jest wieksze tyci,i o płyn w chłodnicy..a kasa zwróciła mi sie po kilku miesiacach..dwa kolejne wozy już fabrycznie mam inst.gaz.,i osobiście wiem ze są to auta bardziej mulaste ale nie tak ogromnie a tanszym kosztem jezdzisz.
Wariat
Gość
Wysłany: niedziela, 25.12.2011 20:19
Instalacja gazowa jest wspaniala w kuchence gazowej lub w momencie tankowania gazu na stacji paliw ale pozniej zaczyna sie servis tzn drozszy przeglad to jeszcze nie tragedia ale gaz potrzebuje wyzszej temperatury od benzyny i leca uszczelki pod glowica i zawory i tym podobne swiece kable . Jesli pakujemy gaz do np.audi A8 to same kable to koszt 800zl. Mialem 3 auta na gaz i mysle ze liczac za i przeciw to raczej jestem na nie.
Avanty
Gość
Wysłany: środa, 04.01.2012 01:31
czy ktoś może mi zaproponować mi instalacje gazową do corolli verso 2004 roku pojemność 1,8 129KM jaka instalacja będzie idealnie działać...?
pozdrawiam i dziękuje..