Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Popularność haków holowniczych w Polsce nie maleje. Wykorzystywane są do mocowania przyczepek towarowych, kempingowych czy bagażników z rowerami.

20.06.2005    autor: Maciej Krzywoszyński    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     Następna »
Autor Wiadomość
Heniek
Gość
Wysłany: poniedziałek, 20.06.2005 10:48
Często jeżdzę do Niemiec i mam stały hak w aucie. Nigdy mi zaden policjant nie zwrócił na to uwagi. Pierwszy raz słyszę że to niedozwolone aby jeździć w Niemczech z hakiem bez przyczepy. Proszę zacytowac stosowny przepis z niemieckiego kodeksu lub adres strony.
Za to polski policjant zwrócił mi uwagę że z przyczepą powinienem mieć dodatkowe przednie kierunkowskazy na przednich błotnikach.
Aro
Gość
Wysłany: poniedziałek, 20.06.2005 19:55
Zgodnie GVO nie jesteśmy zobowiązani do napraw i przeglądów w ASO. Hak też można założyć gdzie indziej i nikt nie ma prawa z tego powodu unieważnić gwarancji.
mario
Gość
Wysłany: poniedziałek, 20.06.2005 21:44
Heniek zgadzam sie z toba piatka
KOM
Gość
Wysłany: wtorek, 21.06.2005 05:25
"...Zgodnie z przepisami wszystkie muszą mieć odczepiany zaczep kulowy...."

Jesli mozna chetnie bym zobaczyl ten przepis, i co niby mam zrobic w sytuacji jesli mam hak jednoczesciowy ? Urznac kulke ? :P
marcin
Gość
Wysłany: wtorek, 21.06.2005 09:23
Jeżdżę moim poldkiem do Berlina 2 razy w roku na targi. Oglądała mnie policja, bo to nietypowe zobaczyć Poloneza u nich na ulicach i nigdy za hak nie dostałem mandatu. Najpierw wystraszyłem się tego artykułu, ale teraz po tym co piszecie, jestem spokojny
Suli
Gość
Wysłany: piątek, 24.06.2005 08:46
Co do haków w Niemczech zgadza się. Nie można mieć haka zamontowanego na stałe. Jednakże dotyczy to tylko samochodów zarejestrowanych w Niemczech ponieważ samochód musi spełniac waruki techniczne z kraju jego rejestracji. Gdyby Marcin był swoim poldkiem na niemieckich blachach (co by raczej nie było możliwe, bo np. ze względu na stały hak by mu go nie zarejestrowali) to mu mu zieloni nie przepuścili.
Fifi
Gość
Wysłany: piątek, 24.06.2005 11:18
Chce tylko zwrocic uwage, iz nie warto oszczedzac przy zakupie haka i lepiej kupic drozszy ale sprawdzonej marki niż tani, ktory po dwoch miesiacach zardzewieje albo się urwie. Znam takie przypadki a chodzi tu przeciez o czyjes zdrowie lub nawet zycie. Postawcie na jakosc !!! i wydajcie nawet te 700 zł bo warto.
Gutek
Gość
Wysłany: piątek, 24.06.2005 22:53
Nie mam haka bo mi zbedny, pytalem kilku, ktorzy maja, po co im to jak nigdy ich z przyczepa nie widzialem.....
zeby nikt mi w tyl nie wjechal, a jak juz wjedzie to niech przynajmniej sie niezle pokiereszuje.
Tyle o haku ode mnie 50% hakowiczow ma go niewiadomo po co!!!
A TABLICZKA ???
Gość
Wysłany: piątek, 24.06.2005 23:08
ZAPOMNIELIŚCIE ŻE CHAK MUSI MIEĆ TABLICZKE CHOLOMOGACYJNOM
Andrzej
Gość
Wysłany: sobota, 02.07.2005 18:23
Hak to idealna zapora na przeciwników z tyłu. Mam i będę go miał zawsze.
Adam
Gość
Wysłany: środa, 06.07.2005 09:46
W zimie stojąc w korku na stromej drodze, najechał mnie wolno sunący po zalodzonej nawierzchni autobus. Dzięki hakowi nie miałem nawet draśnięcia.
PAVIL
Gość
Wysłany: środa, 10.08.2005 09:17
mi tez najechano 2 razy w haka w moim aucie nic a w tamrych zdezaki do wymiany:) ja tez nie ciagam przycdzep a mam juz 2 auto z hakiem poprostu takie kupilem i w obu autach to byly chaki zamocowane na stale.o tym ze sa demontowalne kule na kluczyk to sie dowiedzialem niedawno z telewizji
BarteQ
Gość
Wysłany: piątek, 02.09.2005 14:58
Właśnie kupuje hak do Daewoo Lanosa:D
Rycerz
Gość
Wysłany: czwartek, 29.12.2005 13:19
W dzisiejszych czasach też można mieć coś z rycerza oprócz zakutej głowy!
Nowak
Gość
Wysłany: środa, 12.07.2006 17:15
Słyszałem ze w samochodach z hakiem trzeba miec zainstalowane kierunkowskazy boczne. Cze to prawda????
Idź do strony: 1 | 2     Następna »

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.