| Autor |
Wiadomość |
|
|
plaski
Ilość postów: 0
|
Wysłany: poniedziałek, 21.05.2007 19:31 |

|
|
No i bardzo dobrze :) Cb to super sprawa. Ja sam używam, chociaż nie jestem kierowcą zawodowym. Wcale nie chodzi mi tylko o patrole policji, ale tez o droge i pomoc np, w jakims innym miescie zeby cos znalezc :) Sam jak moge, to pomagam innym i chyba na tym to polega :) Pozdarawiam wszystkich posiadaczy CB i zycze szerokosci :)
|
Maryan
|
Wysłany: wtorek, 22.05.2007 08:22 |

|
|
Kurde ale sensacja!!!!
Kierowcy+cb=antyradar!!
|
Maryan
|
Wysłany: wtorek, 22.05.2007 08:25 |

|
|
Radio nie ma dalekiego zasięgu więc z wzywaniem pomocy to cienko to widzę.
Cb nam służy głównie do unikania bandyckich łapanek w północnym DDR!!
|
lordofchaos
Ilość postów: 1
|
Wysłany: wtorek, 22.05.2007 10:12 |

|
|
szvagier ma i uzyva
pare razy jezdzac z nim uniknelismy suszarki lub innego extra spotkania ze "smerfami"
poza tym cb-radiovcy informuja sie o roznego rodzaju utrudnieniach na dordze, robotach i vypadakach :(
dla kogos kto duzo jezdzi REVELACJA!!!
|
carlo
Ilość postów: 7
|
Wysłany: środa, 23.05.2007 22:51 |

|
|
CB to świetna sprawa, użytkowników jest coraz więcej więc o pomoc już teraz na drogach nie trudno, a zawsze lepiej się dowiedzieć o patrolu, korku czy wypadku niż jechać w niepewności. Połączenie CB + nawigacja (np. navigo2 ma aktualne fotoradary) jest świetnym zestawem ułatwiającym życie każdemu kierowcy.
|
tomek1
|
Wysłany: piątek, 08.06.2007 17:19 |

|
|
Pomijając to, do czego służy większości CB-Radio pytam się w takim razie czemu rozmowa przez komórkę jest zabroniona a przez CB nie?
Tak samo jedna ręka jest oderwana od kierownicy, tak samo uwaga rozproszona przez rozmowę!
Ostatnio by mi Pani w d... wjechała bo sobie biadoliła z jadącym za nią kolegą w drugim samochodzie przez CB!
|
inic
|
Wysłany: czwartek, 21.06.2007 20:25 |

|
|
"Duża część użytkowników „pasma obywatelskiego” (od ang. Citizen Band) to kierowcy przestrzegający przepisów prawa o ruchu drogowym..."
Co za bzdury wypisujecie??? Odwrotnie właśnie !!!
|
V6lubV12
|
Wysłany: czwartek, 12.07.2007 14:19 |

|
|
Można tylko czekać jak drogówka się dobierze do D... wszystkim radiowcom - (oby jak najpóźniej). Jak byk w przepisach jest, że nie wolno używać telefonów - (wszelkich) także radiotelefonów. Jak jakiś Cym.. zinterpretuje kodeks to tylko patrzeć jak za CB polecą mandaty.
|
cbmaniak
Ilość postów: 2
|
Wysłany: sobota, 25.10.2008 23:52 |

|
|
Według mnie bez przesady, aż tak to źle nie będzie. Dopiero by były protesty, że w tym kraju to już nic nie można. I czytałem na forum cbmania.eu , że to już wyjaśniona sprawa
|
cbmaniak
Ilość postów: 2
|
Wysłany: sobota, 25.10.2008 23:52 |

|
|
Według mnie bez przesady, aż tak to źle nie będzie. Dopiero by były protesty, że w tym kraju to już nic nie można. I czytałem na forum cbmania.eu , że to już wyjaśniona sprawa
|
patiomkin
Ilość postów: 8
|
Wysłany: sobota, 28.11.2009 13:20 |

|
|
Też uważam, że CB to świetna sprawa. Najpierw kupiłem sobie nawigację, ale stwierdziłem po jakimś czasie, że są sytuacje, w których ona nie pomoże (patrz smerfy ;) ), więc zamówiłem też CB. Takie kupiłem http://www.lucasgsm.pl/cb-radia/cb-radia/president-harry-ii-asc/ Ale powiem szczerze, że sam bym nie wybrał, bo nie mam o tym pojęcia. Na szczęście facet z obsługi tego sklepu wszystko mi wyjaśnił. Zasugerował też to CB, bo podobno kierowcy je sobie chwalą. A Wy czego używacie?
|
Lucyfer1
Ilość postów: 10
|
Wysłany: poniedziałek, 26.07.2010 15:01 |

|
|
moim sposobem na drogówkę jest yanosik. Osobiście jakoś odrzucają mnie te wulgaryzmy z cb i jest tam po prostu za dużo zbędnej treści
|
autogame
Ilość postów: 3
|
Wysłany: środa, 11.08.2010 15:49 |

|
|
Rozmowy na cb są poziomie kloaki ;) Kupiłem jakieś badziewie i nie mogłem znieść szumów i zakłóceń. Na pewno jest to jakiś sposób na drogówkę, ale mnie nie przekonuje. Może powinienem kupić coś droższego :) Znajomy polecał mi sklep hadron,znacie?
|
Fuerta
Ilość postów: 1
|
Wysłany: wtorek, 05.10.2010 15:12 |

|
|
|
|
erni
Ilość postów: 45
|
Wysłany: piątek, 08.10.2010 20:29 |

|
|
no jest super sprawa ale gdy otatni słyszałem to mówili że tylko policja może mieć cb radio
|