Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Instalacja gazowa w aucie nie zwiększa zasadniczo zagrożenie dla kierowcy i pasażerów, pod warunkiem przestrzegania elementarnych zasad bezpieczeństwa.

30.06.2005    autor: (C)    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia
Autor Wiadomość
kwasny77
Gość
Wysłany: czwartek, 11.08.2005 14:15
czy na instalację gazową potrzebna jest homologacja? i kto może taką wystawić (JEŻELI JEST POTRZEBA)
erusso@interia.pl
Gość
Wysłany: niedziela, 04.09.2005 21:27
Mam Toyote Corolle 1,4 VVT-i czy ktoś jeździ na gazie z takim silnikiem ,bo chciałbym spróbować ją zagazować
donald
Gość
Wysłany: środa, 07.09.2005 12:22
jezdziłem zagazowaną priemerą było ok teraz zagazowałem 5 2.5 litteż jest ok i tanio ciekaw jestem czy gość czoko ma nowego poloneza który mało pali

Wiadomość edytowana przez moderatora
darej77
Gość
Wysłany: wtorek, 27.09.2005 20:38
Pytanie: jak się ma gaz do Yaris 1.0 VVTi? ASO liczy za LPG 10 tys zł!! Tak wysoki koszt tłumaczy tym, że trzeba przerobić głowicę "gdyż prowadnice zaworów są porcelanowe a gwiazda i grzybki zaworowe nie są utwardzane, gdyż do benzyny jest to niepotrzebne a do LPG tak". I podobno jest tak również z fordami z 2 litrowymi silnikami. Poinstruowano mnie również, że przerobienie na LPG bez wymiany tych ww części skazuje silnik na wymarcie po 4-5 tys km. CO na to experci na forum? A może jakieś opinie o CNG (gaz ziemny)? Pozdrawiam
gosciu co sie zna
Gość
Wysłany: poniedziałek, 23.01.2012 16:39
CNG jest o niebo lepszy od lpg ale ważna jest czystość gazu a w Polsce to wiadomo jak z tym jest, poza tym w odpowiedzi na pytanie wszelaka toyota itp może mieć gaz LPG ale MUSI !!!! mieć dodany lubryfikator inne marki mogą mieć ale nie jest to warunek konieczny
Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.