Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Jest to mój pierwszy artykuł (jak będzie czas i chęci, to będą kolejne), a zainspirowany on został pytaniem jakie zadał na forum radzio000: Czy lepiej kupić nową Octavię czy np. 2-letniego Passata http://www.motofakty.pl/forum/watek/6619.html) Moja opinia - rozglądać się za używanym...

07.08.2007    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia
Autor Wiadomość
tylik1

Ilość postów: 64

Wysłany: piątek, 25.07.2008 15:55
@SoterBur - napisales, ze "Nikt nie kupuje samochodu by go sprzedac po 1-2-3 latach! Samochod sie trzyma tak dlugo az sie splaci czyli conajmniej te 5-7 lat" To w takim razie wejdź sobie na dowolny niemiecki portal z ogloszeniami w korzystając z wyszukiwarki zobacz ile jest tam wystawionych mlodych aut.

Przyklad: na mobile de na te chwilę jest wystawionych łącznie aż 8245 (!!!) Passatów z roku 2007 (ceny od 15 - 16 tys euro), 3671 Passatów z roku 2006 (ceny od 11 - 12 tys euro) oraz 4664 Passaty z roku 2005 (ceny już od ok. 7 tys euro za model B5 3BG [po liftingu] !!!).
tylik1

Wysłany: piątek, 25.07.2008 15:58
Tak samo jest z innymi modelami popularnych marek. Sprawdzcie sobie sami ile jest tam oferowanych 1,2 i 3 letnich Audi, Opli, Fordów czy innych VW. Gdybym ja miał sobie teraz kupic auto za np. 50 tys zł, to nawet nie myslałbym, żeby iść do polskiego salonu. Wiem, że za tę kwotę mógłbym tam kupić np. nowe C4 1.4, Bravę 1.4 czy Cee`da 1.4, a jak dołożyłbym jeszcze kilka tysięcy to starczyłoby na Megane 1.4, Focusa 1.4, Astrę 1.4 czy Golfa. Oczywiście również z benzynowym 1.4.

50tyś zł to przy obecnym kursie około 15,5tyś euro. A z taką kwotę mogę sie wybrać do Niemczech po np. rocznego
tylik1

Wysłany: piątek, 25.07.2008 16:01
Passata B6 czy po 2 letnie Audi A4 B7 (trzeba pamiętać jeszcze oczywiście o kosztach transportu, przerejestrowania itp.).

A nawet jeśli chciałbym zostać w klimacie np. niemieckich aut kompaktowych, to mogę sobie sprowadzić np. 2 letniego Focusa II, Golfa V czy Astrę III, które kosztują już ok. 9000 euro czyli ok. 29 – 30 tys zł, ponieważ NAJWIĘKSZĄ UTRATĘ WARTOŚCI MAJĄ ONE JUŻ ZA SOBĄ.

Pozostałe pieniądze mogę przeznaczyć na koszty eksploatacji pojazdu czy na inne cele (np. wakacje).

Takie jest moje zdanie, z którym Wy oczywiście nie musicie się zgadzać.

Pzdr
Wieryg

Wysłany: środa, 30.07.2008 20:36
he!he!Wy tu bzdzicie o bublostwie szwanzkim =VW,BMW,Merc zapominajac,ze to najwieksza tandeta na rynku USA - gorsza od GM i vanow Chryslera??
patrz temat "NAJBARDZIEJ AWARYJNE SAM OSTATNICH 10 LAT W USA"!Zatem "dycht nowe" czy uzywane tandeta nie przestaja bycA to,ze sie Pozbywaja takich rzechow tak licznie- tylko dowodzi,ze nie tylko w USA :audi,VW i inne szwanze sa bublostwem za ciezkie pieniadze! jesli inne marki UE sa jeszcze gorsze? tosci P Osly i f rajerzy...??he!he!majac ich odpowiedniki japcowe za te same lub mniejsze pieniadze!
ale wiadomo,ze Polak nawet PO szkodzie nie mad
Aver21

Ilość postów: 0

Wysłany: sobota, 31.07.2010 15:16
Cześć. A może mi ktoś powiedzieć czy warto jest kupić Golfa 3 z 92 r?? Bo mysle nad takimi golfami ale nie wiem z którego roku jest najlepszy. A chce kupić niedrogo.
Idź do strony: 1 | 2     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.