Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł

więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2 | 3     Następna »
Autor Wiadomość
Conrado

Ilość postów: 0

Wysłany: środa, 03.10.2007 16:11
Kto nigdy nie przekroczył prędkości ?
Conrado

Wysłany: środa, 03.10.2007 16:12
Maksymalnie dozwolonej, oczywiście :)
Roger

Ilość postów: 22

Wysłany: środa, 03.10.2007 19:14
kursanci oczywiście ]:->
Krychaj

Ilość postów: 5

Wysłany: środa, 03.10.2007 20:29
Swietny artykul lapa na a4 i innych drogach "ekspresowych" gdzie jest dozwolona jazda z predkoscia np 110 - sciagaja z autostrady, powodujac realne zagrozenie bo czym innym jest hamowanie z predkosci ponad 100km/h na widok policaja wyskakujacego z parkingu a tam gdzie powinni byc to ich nie ma absurd i paradoks tego kraju. Kazdy sie chce nachapac laczenie z policja
Mściciel

Wysłany: środa, 03.10.2007 21:50
Bardzo dobry artykuł ,pozatym jedna ciekawa żecz załóżmy że dozwolona prędkość jest 90 i jedzie nią maluch albo inne g... bez żadnych poduszek i z hamowaniem 55 metrów za 100 i taką samą prędkość ma przeciętny samochód np.focus z 6 poduszkami hamulcami tarczowymi droga hamowania 39m (nie wspomne już o mercedesie s klase )i nagle wyjeżdza coś z podporządkowanej i jak to sie skończy ????? Tyle są właśnie warte ograniczenia czyli wielkie g.... .Wszystko jest po to żeby od nas ciągnąć szmal i tylko to jest dla nich ważne !!!!!!!!!
Maryan

Wysłany: środa, 03.10.2007 21:51
jesteśmy na prostej drodze stać się zadupiem Europy.Do zaje...nia już tylko jeden krok.Nadchodzi era furmanek i wiosłowych łodzi podwodnych!
Krychaj

Wysłany: czwartek, 04.10.2007 08:02
lesnych duktow, malowniczych ruczajow i zakurzonych goscincow z wybitym brukiem. Rzymianie ponad 2000 lat temu budowali szybciej i lepiej niz nasi obecnie.
Roger

Wysłany: czwartek, 04.10.2007 14:48
Starożytni Rzymianie mieli pod sobą zastępy bezpłatnych niewolników... przyuważ.
Krychaj

Wysłany: czwartek, 04.10.2007 21:04
Oczywiscie ze mieli zastepy bezplatnych niewolnikow. Tylko przyuwaz ze tacy niewolnicy mieli udzwig max 50-60kg, a na lopate brali no z 30-40cm3 gleby jak bylo dobrze. Poza tym mieszali zaprawy rekami itp. Teraz podjezdza gruszka i jest w stanie wylac z siebie jakies ponad 10m3 betonu, koparki i ladowarki biora na lyzke do 3-4m3 gleby na raz itp itd. Wiec oni mieli niewolnikow my mamy maszyny - rownowaga zostala zachowana. Poza tym niewolnicy nie byli az tacy darmowi wiesz ile kosztowaly wojny dla ich pozyskania?
Roger

Wysłany: czwartek, 04.10.2007 22:28
jak wojnę wygrywano- państwo się na niej wzbogacało- plądrując zdobyte ziemie.
a skoro uważasz, że rónowaga została zochowana to po co jest Twój post z godz. 08:02 ?
Krychaj

Wysłany: piątek, 05.10.2007 22:59
no po to ze oni potrafili i nie tylko u siebie ale takze na ziemiach podbitych a my dzisiaj w sercu europy widac jestesmy bardziej zacofani bo nie potrafimy mimo tej wlasnie rownowagi. A co do rabunku to w sumie nie bylo to takie oczywiste, kultur wyzszych jak np Grekow czy Egipcjan nie lupili tylko wprowadzali pax romana i nakladali podatki - to ich roznilo od innych ze mysleli dalekowzrocznie - lup jest jednorazowy i kraj sie dzwiga potem dlugo, a podatki doplywaja caly czas. A od tych mniej rozwinietych to nie bylo co rabowac - bo co oni tam mieli w tych namiotach.
Roger

Wysłany: sobota, 06.10.2007 13:36
zatem skoro pobierali podatki- koszty wydane na wojny się 'odrabiały' więc niesłusznym jest stwierdzenie, że ich wojny były kosztowne ;-) myślę, że byli na tyle inteligentnym narodem, że potrafili sobie wykalkulować w co się akurat pchać :) no i bez przesady z tymi namiotami odrazu... przecież podbijali całe państwa razem ze stolicą zazwyczaj. muszę iść do piwnicy.
Krychaj

Wysłany: niedziela, 07.10.2007 20:15
No wlasnie pobierali podatki - mysleli dalekowzrocznie. Wiedzieli ze podatek jednorazowo nie bedzie wysoki, ale bedzie pobierany latami. Jest to zwrot "inwestycji w wojne" rozlozony na lata - nasi nie moga zakumac ze jak raz zainwestuja w drogi to im to bedzie procentowac - ale oni nie moga tego zroumiec, zadna z ekip. Jak tam w piwnicy;)?
Roger

Wysłany: wtorek, 09.10.2007 15:58
ale ja myślę, że nawet jakby zrozumieli, że inwestycja w drogę bedzie procentować to co mogli by z tym zrobić? opłat za szuterek raczej nie będą zgarniać już :/
nie byłem w piwnicy bo zgłodniałem w drodze (ok. 5 piętro) i się wróciłem żeby coś wszamać.
Roger

Wysłany: wtorek, 09.10.2007 15:58
a potem poszedłem zajarać na balkon.
Idź do strony: 1 | 2 | 3     Następna »

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.