Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Obserwując ceny używanych samochodów łatwo zauważyć, że nawet pojazdy tej samej marki i modelu, w tym samym roku wyprodukowane mają różne ceny. Rozbieżności bywają bardo duże. Jak zatem ustalić rzeczywistą wartość samochodu?

14.07.2005    autor: Aureliusz Mikos    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2     Następna »
Autor Wiadomość
Jełop
Gość
Wysłany: czwartek, 14.07.2005 21:38
Powinni jeszcze napisać że duże różnice w cenie są zależne od tego kto sprzedaje, komis czy osoba prywatna oraz od rejonu kraju, w dużych miastach typu Warszawa, Kraków, Gdańsk w komisach sprzedają wypolerowane rozbitki w cenach 20-30% wyższych niż prywatnie na zachodzie kraju.
Niektórzy sprzedający sprawiają wrażenie jakby nie docierało do nich że ceny w ostanim roku bardzo spadły.
Konrad
Gość
Wysłany: czwartek, 14.07.2005 22:14
Spoko, tzn mam zdjąć felusie i sprzedać je za 1000 PLN ? I chyba tak zrobie skoro polactwo tego nie docenia ;-P

Ilość postów: 1
Moje auto:
RENAULT 19 dT
Wysłany: piątek, 15.07.2005 08:07
W pewnym komisie w mojej mieścicnie stała sobie śliczniutka Mazda 323F, 6 generacji, wyposażona, dieselek z turbina, cena wywoławcza 31.500zł. To samo auto znalazłem w prywatnym ogłoszeniu, cena? 26.500złociszy, czyli komisant postanowil zarobić około 4, może 5 tysięcy

---
Kierowca, Z życzeniami szerokiej drogi!
marek
Gość
Wysłany: piątek, 15.07.2005 22:25
jest wart tyle ile zapłaci nabywca, i jest to mniej niż chciałby dostac sprzedający
A U T O C A P I T O L
Gość
Wysłany: środa, 20.07.2005 18:11
takich cen aut jak na www.autokapitol.pl nie znajdzie sie nigdzie...
Favorit
Gość
Wysłany: środa, 20.07.2005 18:37
Niektórzy doceniają. Ja jak szukałem skody Favorit, to w większości przypadków trafiałem na słabo wyposażone wersje L i do tego z widocznymi problemami z korozją. Ale udało mi się trafić na model z limitowanej serii SportLine sprzedawanej na zachodzie, który ma bardzo ładną tapicerke, wygodnie wyprofilowane siedzenia, firmowe ładne alufelgi, spojler, białe migacze, spryskiwacze reflektorów oraz resztę taką jak w normalnych w wersjach LS czyli z lepszym wyposażeniem. I wybrałem ten egzemplarz chociaż kosztował jakieś 2000 więcej niż te co normalnie były dostępne. Jeszcze wtedy nie przywieźli z zachodu modeli z nowszych roczników z dobrym wyposażeniem więc miałem dużo szczęscia trafić na moją favoritkę.
I jestem bardzo zadowolony, jest to bardzo rzadki model z ładnym kolorem i nie skorodowany, chociaż jakieś tam problemy ma z rdzą gdzieniegdzie no ale to jednak 14 letnie auto więc idealne nie będzie.
dino
Gość
Wysłany: środa, 20.07.2005 21:31
A co tu doceniać w alufelgach? że się szybciej rozleci zawieszenie?? za głupi szpan i szybszą emeryturę samochodu miałbym jeszcze płacić??
dictum
Gość
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 07:14
a urzędy skarbowe i tak wiedzą lepiej.
Jarwa
Gość
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 07:48

Sciagaj fele i pchaj osobno, bo za to ze masz fele nie dostaniesz 1000zl wiecej za samochod (chyba ze beda to fele o wartosci 5000), tak wiec lepiej sprzedac osobno fele, a samochod za ile mial pojsc za tyle pojdzie.
maciek
Gość
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 15:08
Samochod jest tyle warty ile da za niego klient i nie ma sie tu co rozpisywac o ustaleniu ceny
Sebul
Gość
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 16:47
no z tymi alumami to racja, wogole po cholere to komu, precz z alumamiczy z nimi czy bez auto jedzie tak samo (i mniej pali)
KerA
Gość
Wysłany: piątek, 22.07.2005 15:28
do dino & Sebul: po to ktos wymyslil obrecze ze stopow lekkich (tzw. alufelgi) zeby zawieszenie (amortyzatory) dluzej wytrzymywalo i zeby byl wiekszy komfort jazdy.
inter
Gość
Wysłany: piątek, 22.07.2005 15:31
Ty!! Autocapitol!!! Jak podajesz link, to niech on prowadzi tam, gdzie trzeba!
Bart
Gość
Wysłany: piątek, 22.07.2005 18:39
KerA glupoty opowiadasz. Alufrlgi sa o wiele cieższe od dopowiedników stalowych( aluminium wazy polowe tego co stal ale porównaj grubości felg) pozatym sa na mich zazwyczaj niższe opony bo 13 z oponami 155/13 ch...o wygladaja wiec iz awieszenie szybciej dostaje (im cieższy układ zawieszenia tym bardziej obciaza poczczególne elementy i pogarsza komfort jazdy.) Wyjatkiem sa drogie felgi z magnezu i grafitu które sa bardzo lekkie i dobrze wykonane.
m_fiolek
Gość
Wysłany: piątek, 22.07.2005 20:17
czy mi sie wydaje czy ktos powiedzial ze felgi aluminiowe zwiekszaja komfort oraz ze samochod bez nich mniej pail????na felgach aluminiowych sa zazwyczaj opony o mniejszym profilu co POGARSZA komfort jazdy i dodatkowo felgi dostaja w pizde zwlaszcza na naszych drogach
Idź do strony: 1 | 2     Następna »

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.