| Autor |
Wiadomość |
|
|
jfk
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 13:49 |

|
|
że tesz tymi fotoradarami jeszcze nie zaopiekowali się wandale...
|
Łukasz
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 16:40 |

|
|
to wielka bzdura z tymi mandatami jeżeli kierujący pojazdem nie otrzyma zawiadomienia ani mamdatu w ciągu 30 dni od daty wystawienia powinien byc anulowany . Z doswiatczenia wiem ze policja przetrzymuje mandaty albo gdzies sie zawieruszą i później są tego skótki .Powinna być nowelizacja ustawy o karanu mandatami z fotoradarów. Ta ustawa światczy o głópocie polskich posłów i nie tylko
|
zort25
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 18:30 |

|
|
Tylko karać umią
|
sylwia
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 20:45 |

|
|
siedza i pierdza w stolki a ja po 30 dniach mam ponosic dodatkowe koszty za to ze ktos zaniewieruszyl moje zdjecie i nie przyslal mi wezwanie
|
alwa
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 21:56 |

|
|
przy opieszalosci naszych niektorych funkcj.czas na wyslanie zdjecia i mandatu powinien wynosic 90 dni!uwazam,ze byloby to sprawiedliwe,a taki termin umozliwialby skutecznosc kary nie obciazajac zawalonych sprawami sadow!!!
|
mikima
Gość
|
Wysłany: poniedziałek, 18.07.2005 22:11 |

|
|
podpisuję się pod tym twoim pomysłem obiema rękami!Po co trudzić sedziów w sprawach,ktorych mogloby nie być?
|
Kaziu
Gość
|
Wysłany: środa, 20.07.2005 16:45 |

|
|
Oberwuję na drogach taką tendencję, im bardziej zły stan techniczny i większe obciążenie, tym więcej fotoradarów i radarów oraz wszelkiego rodzaju znaków zakazu.
Dlaczego nikt nie myśli o poprawie stanu przejezdności na drogach: likwidacja dziur, więcej pasów jezdni, bezkolizyjne skrzyżowania. Najłatwiej swoje problemy drogowe zwalić na maluczkich (tj. zwykłych obywateli-kierowców) i nękać ich za swoje zaniechania.
|
Szybki
Gość
|
Wysłany: środa, 20.07.2005 18:15 |

|
|
Haha. Fajne urzadzenie ale mam pytanie czy chwyci ponad 250 km/h ??? bo te wszystkie co stoja na drogach do tej pory nie lapia takiej predkosci :)
|
Capsel
Gość
|
Wysłany: środa, 20.07.2005 20:08 |

|
|
Z tym przenoszeniem fotoradarów to sprawa okazała się nie do końca legalna. Legalizacja radaru jest ważna w miejscu zamocowania urządzenia i po zmianie lokalizacji konieczna jest ponowna legalizacja, której najczęściej się nie robi.
|
kierowca
Gość
|
Wysłany: środa, 20.07.2005 23:11 |

|
|
dlaczego jest kara za przekroczenie do 10km/h - to jest w granicach błedu pomiaru licznika samochodu i radaru, jesli one sie zsumuja bład jest większy niż 6km/h. Poza tym podawano w TV,że z uwagi na duża ilość wezwan granica miala być podniesiona do 20-30km/h . Czemu o tym sie nie pisze oficjalnie ?
|
prawie_przepisowyx2
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 02:02 |

|
|
Ta mapka jest delikatnie mowiac niekompletna. Brakuje m.in. na podkarpaciu: Głóchów, Dąbrówki (wandale byli szybsi i nie dziala juz), Stobierna na północ od Rezszowa, a nie pod Dębicą, w Zaczerniu k.Rzeszowa na północ, i inne.
|
prawie_przepisowyx2
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 02:04 |

|
|
Co do fotoradarów to najpierw powinni udroznic drogi, potem bawic sie w takie zabawki. Poza tym w p.... kraju Polsce stosuje sie zasade: taniej postawic "niebieskiego" lub znak ograniczajacy niz naprawic drogi... cos tu chyba nie tak..?
|
DDD
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 08:13 |

|
|
Dla mnie fotoradar nic nowego. Jeżdżę wielokrotnie za granicą i tam wszyscy stosują się do tych ograniczeń.
Jednak mandat za przekroczenie prędkości już o 6 km/h, to jednak przesada. Trzeba by mieć chyba tempomat w nodze, czy jakoś tak.
|
Robert
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 09:15 |

|
|
mandat za te 6 km/h to chyba przesada
|
Lexus3000
Gość
|
Wysłany: czwartek, 21.07.2005 11:38 |

|
|
Witam wszystkich , Panowie ja tam sunę sobie z dużą prędkością i jeszcze nie przyło mi rzadne zdięcie , mam sposób na to dziadostwo!!!!!!!. Nie jakiś tam Foto Blocer , jak chcecie siędowiedzieć to zapraszam powiem wam o co chodzi !!! hahahahahhahaa, Foto radar może mi naskoczyć:)
|