Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Jeśli po wypadku nie możesz używać swojego samochodu, masz prawo żądać od ubezpieczyciela pokrycia kosztów wynajmu auta zastępczego z OC sprawcy.

10.03.2008    autor: Anna Jorgas    więcej Czytaj więcej

Autor Wiadomość
Alicja0

Ilość postów: 0

Wysłany: piątek, 28.03.2008 20:05
Szkoda, że o tym nie wiedziałam, jak facet wjechał w mój samochód (zaparkowany!) i choć owszem, miałam potem kasę z jego OC, to zanim warsztat mi naprawił szkodę, musiałam jeździć taxi, bo taką mam niestety trasę :(( Wydałam forsę, którą mogłam - przynajmniej potencjalnie, uzyskać z OC. Ciekawe czy w praktyce udałoby się zrealizować to co przedstawia ten artykuł?

Ilość postów:

Wysłany: poniedziałek, 31.03.2008 07:37
Nie jest to chyba takie proste. Najważniejsze jest uargumentowanie że samochód jest niezbędny.
Mi PZU nie chce oddać za bilety komunikacji miejskiej z której korzystałem w czasie kiedy samochód był w naprawie.
ofir

Ilość postów: 19

Wysłany: piątek, 22.04.2011 10:57
Na szczęście są firmy które się tym zajmują (najlepiej iść do jakieś dużej wypożyczalni np. SIXT) wtedy nie trzeba samemu tłumaczyć Towarzystwu po co był nam samochód.. :) Oni robią to za nas. A my jako Poszkodowani dostajemy autko za darmo :)
marek
Gość
Wysłany: sobota, 21.01.2012 17:48
ja w Olsztynie, wypozyczyłem auto z Firmy AutoOC, która sama ściągał od ubezpieczyciela opłate za wynajem. Jak ktoś potrzebuje podaje numer: 789-52-53-04.
Maciej
Gość
Wysłany: sobota, 04.02.2012 13:08
W województwie lubuskim można dostać takie auto od Gorzowskiego Centrum Odszkodowań. Też auto jest za darmo a oni później odzyskują kasę od ubezpieczyciela (więc nie trzeba się o nic martwić). Telefon do nich to 694 093 417

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.