| Autor |
Wiadomość |
|
|
Nurek76
Ilość postów: 0
|
Wysłany: wtorek, 24.06.2008 09:47 |

|
|
W serwisach z reguły mają w komputerze ewidencję napraw i przeglądów. Jednak nie wiem czy jest to baza ogólnopolska czy każdy serwis ma swoją ewidencję. W pierwszym przypadku wystarczyłoby zadzwonić do jakiegokolwiek serwisu i spytać czy wpisy w książce mają potwierdzenie w ich ewidencji, w drugim musiałbyś jechac do serwisu w którym robione były przeglądy
|
Rezor
|
Wysłany: niedziela, 10.05.2009 13:47 |

|
|
ale nie zawsze przebieg musi być duży. samochód mojego ojca ma 10 lat, był kupiony w salonie, a ma dopiero 48tys. przebiegu. mam pytanie, czy można sprawdzić czy licznik był przekręcony? i czy można to udowodnić temu kto chce taki samochód sprzedać?
|
mar2
|
Wysłany: poniedziałek, 22.11.2010 11:14 |

|
|
Mnie oszukano przy kupnie mojego Forda Focusa. Samochód z 2003 roku i deklarowany przebieg to 108 tys. Jak się okazało po oględzinach po podpięciu pod interfejs komputerowy to prawdziwy przebieg wynosił 163 tys. Czułem się nieźle oszukany. Handlarz który się zarzekał przed zakupem, że nic nie było kąbinowane teraz mówi, że już za poźno i trzeba było się zastanawiać wczesniej. Jednak znalazłem porade prawnika na podobny temat na stronie www.e-interwencja.pl Doradzono mi wyciągnięcie konsekwencji prawnych z tego tytuł jednak nie wiem czy walczyć dalej...
|
Shimer
Ilość postów: 4
|
Wysłany: sobota, 17.09.2011 08:58 |

|
|
W mojej okolicy kręcenie licznika to norma, raz byłem oglądać bryke miał 100tys, pojechałem za dwa dni miał 67tys km :)
|