Strona główna forum   •  Rejestracja   •  Profil   •  Zaloguj się

Komentowany artykuł
Producenci generalnie zalecają stosowanie olejów syntetycznych i półsyntetycznych do samochodów nowych, bądź z nowymi silnikami. Natomiast w starszych samochodach o nie wysilonych jednostkach napędowych lepiej stosować oleje mineralne.

11.08.2005    autor: Aureliusz Mikos    więcej Czytaj więcej

Idź do strony: 1 | 2 | 3     « Poprzednia
Autor Wiadomość
riko12

Ilość postów: 1

Wysłany: środa, 07.01.2009 10:38
Tylko Millers Oils. Znajomy pracuje jako mechanik w zespole rajdowym, ktory jest sponsorowany przez Castrola. A i tak leją Millers Oils.
prezo84

Ilość postów: 1

Wysłany: poniedziałek, 23.02.2009 14:53
Warto jest zobaczyć jakie są zalecenia producenta silnika. Ja od pewnego czasu używam olejów PETRO - CANADA , które znalazłem przez stronę www.petro-canada.pl i jestem bardzo zadowolony. Kanadyjski olej o bardzo dobrych parametrach - polecam!!!!!
radzio0001

Ilość postów: 76

Wysłany: czwartek, 26.02.2009 15:25
VMAN

Ilość postów: 0

Wysłany: czwartek, 22.04.2010 16:05
a ja używam i polecam VALVOLINE seria Max Life. większość aut które śmigają po naszych dorgach powinny być zalewane tym olejem. seria max life jest dedykowana samochodom z przebiegiem powyżej 100 tyś km. od 10 lat jeżdze toyota camry 2.2 (taxi) i żaden olej wcześniej mi się tak nie sprawdził(zdziwicie się jak fajnie silnik pracuje, tuż po wymianie i długo po niej, praktycznie nie robię dolewek, w zimię odpala z dużą lekkością) . valvo to poważna firma, więc jak pójdziecie pytać o tą markę, najpierw poćwiczcie ;) :):)
http://www.youtube.com/watch?v=6sK7v1miT-Q
Mike20

Ilość postów: 5

Wysłany: sobota, 24.04.2010 16:01
Ja ze swojej strony moge dodac, ze valvoline zdaje egzamin nawet jak sie jezddzi bardzo duzo...silnik sie cieszy jak leje valvoline :D nie mam pozniej niemilych sytuacji zwiazanych z silnikiem i w ogole. Pozdrawiam.
markozpomorza

Wysłany: czwartek, 29.04.2010 18:55
teraz jest promocja na darmową dolewkę jak ktoś się boi, że między wymianą a wymianą tego oleju ubywa. tylko trzeba wyminiec w valvolie max center. u nas dziki naród, ile razy w sklepie na pytanie o produkty valvoline (a sporo jest fajnych do uszczelniania, konserwacji) patrza sie jak na przybysza z marsa. o
grupa54

Wysłany: środa, 16.03.2011 01:09
oliwiarkapl

Wysłany: niedziela, 31.07.2011 21:25
Jak najlepszy olej wymieniany co 10 - max 15 kkm. Ceny Liqui Moly w Oliwiarce są naprawdę spoko.
MałyWojtek

Ilość postów: 2

Wysłany: wtorek, 30.08.2011 10:16
Jak najlepszy olej wymieniany co 10 - max 15 kkm. Ceny Liqui Moly w Oliwiarce są naprawdę spoko.

Faktycznie, zadzwoniłem, zamówiłem. Nie dosć, ze ceny ok, to jeszcze fachowa konsultacja w trakcie transakcji.

---
www.oliwiarka.pl
michał
Gość
Wysłany: poniedziałek, 09.01.2012 22:12
Mam pytanie jaki olej wymienić do toyoty corolla e11 1.3, 16v z przebiegiem 222tys km jaki castrol?
Rico
Gość
Wysłany: poniedziałek, 30.01.2012 16:27
Taka prawda że wszystkie oleje są do siebie podobne czy to castrol, mobile czy valvoline to prawie to samo.
Zapytacie dlaczego?? Ponieważ gdy jakaś technologia pojawia się w jednym oleju producent drugiego staje na głowie żeby ja przechwycić i udoskonalana sprzedać w swoim oleju.
Skąd to wiem?? Bo taką mam prace.
Jedyny problem z producentami to podróbki które naprawdę mogą zaszkodzić a im bardziej popularna firma tym więcej podróbek, dlatego warto kupować w dobrych sklepach a nie na allegro albo w supermarketach
monika
Gość
Wysłany: poniedziałek, 19.03.2012 22:20
kupilam saaba 93 z 1998 roku, poj. 2.0 benzyna z LPG. musze wymienic olej i nie wiem jaki. przy silniku jest nalepka ale zamazana, wiem tylko ze byl lany mobil. przebieg ponad 200 tys km. co wlac najlepiej?
COMBO
Gość
Wysłany: poniedziałek, 26.03.2012 22:55
ja mam opel combo 1,7 di 440.000 przebiegu od 7lat tylko valvoline max life diesel, 0 słownie ZERO problemów z silnikiem ,auto nie garażowane,pali zimą na dotyk,zero dolewek a olej wymieniam co 15.000km.5l oleju kosztuje około 150pln ( to niewiele za swięty spokój i brak wydatkow na mechanikow ) .POLECAM WSZYSTKIM KTORZY MAJA JAKIES WĄTPLIWOSCI CO WLAC DO SWOJEGO AUTA (WAZNA RZECZ -OLEJ NIE JEST ROZLEWANY W POLSCE)
Idź do strony: 1 | 2 | 3     « Poprzednia

Skocz do:
© 2000-2012 Polskapresse Sp. z o.o. Realizacja serwisu: Gratka Technologie Sp. z o.o.